İskoçya'da 4 Yaşındaki Çocuklara Ebeveynlerinin Rızası Olmadan 'Cinsiyet Değiştirme' İzni

TAKİP ET

İskoçya hükümeti, dört yaşından küçük çocukların, ebeveynlerinin rızası olmadan okulda isimlerini ve cinsiyetlerini değiştirebilme izni verdi.

İskoçya hükümetinin pedagoglara yönelik hazırladığı önergelere göre, okul ve anaokullarında eğitim gören çocukların dört (rakamla 4) yaşından itibaren kendi isteklerine göre 'cinisyet değiştirmelerine' izin verilebileceği ve bu konuda ebeveynelere bilgi verilmeyeceği, öğretmenlerin çocuklara çocukların kendi seçtikleri cinsiyet ve isimle hitap etmesinin uygun görüldüğü aktarıldı.

Çocukların istedikleri tuvaleti kullanmalarına izin verileceği, okul üniformaları seçenekleri arasında 'cinsiyetten bağımsız' alternatifler bulunacağı ve ilkokul müfredatında da cinsiyet değiştirmiş karaterler ve rol modelleri yer alacağı öğrenildi.

Feminist politika ve savunuculuk örgütü For Women Scotland yöneticisi Marion Calder, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, hükümetin kararını eleştirerek bu girişimi tehlikeli bir ideolojinin devlet tarafından teşviki ve ebeveyn haklarına tecavüz olarak nitelendirdi.

Bu normlar uygulanmadan önce de çocukların cinsiyet rolleri, giyim ve diğer tercihleri deneyebileceklerinin herkes için açık olduğunun altını çizen Calder, “Şimdi bu çocuklar, tıbbi müdahale ile sonuçlanacağı ve gelecekteki tüm yaşamlarını etkileyebileceği bir şeye itiliyor. Çocuklara, özellikle de ilkokul öğrencilerine cinsiyetlerini değiştirebileceklerini öğretmemeliyiz, zira aslında cinsiyet değiştirilemez" dedi.

iskoçya çocuklar okul ilkokul anaokulu dört 4 yaşındaki cinsiyet cinsiyet değiştirme izni izin hükümet ebeveynler rızası olamdan