İskoçya'da Ped ve Tampon Gibi Sağlık Ürünleri Ücretsiz Oldu

TAKİP ET

Regl dönemi ürünlerinin bedava dağıtılmasını öngören yasa tasarısının onaylanmasıyla İskoçya, dünyada ihtiyacı olan herkes için böyle bir hizmeti sunan ve bunu yasayla garanti altına alan ilk ülke oldu.

İskoçya parlamentosunda, hijyenik ped ve tampon gibi ürünlere ücretsiz erişimi garanti altına alan tasarı onaylandı.

Regl ürünlerinin kamuya açık alanlarda ücretsiz olması için hazırlanan yasa tasarısı, İskoçya parlamentosunda oybirliğiyle onaylandı. Yasa teklifini sunan İşçi Partili milletvekili Monica Lennon, "Bu, İskoçya için gururlu bir gün" dedi.

İskoçya'da kadın hijyen ürünleri öğrenciler için ücretsiz olarak sunuluyordu. Parlamentoda yeni kabul edilen tasarı, ülke genelinde kamuya ait yerlerde hijyenik ped ve tampon gibi ürünlerinin ücretsiz olarak sunulmasını zorunlu hale getiriyor. Buna göre, okul ve üniversitelerin tuvaletlerinde kadın hijyen ürünlerinin ücretsiz olarak bulunması isteniyor. Ayrıca kamuya ait diğer yerler de bu ürünleri sunmakla yükümlü olacak.

İskoçya Başbakanı Nicola Sturgeon, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yasa tasarısını memnuniyetle karşılayarak "İskoçya'yı, ihtiyacı olan herkese menstürasyon ürünlerini ücretsiz olarak sunan dünyanın ilk ülkesi yapan, ezber bozan bu yasanın kabul edilmesinden dolayı gurur duyuyorum" ifadesini kullandı.

iskoçya ped tampon bedava ped ve tampon iskoçyada kadınların ped ve tamponunu hükumet verecek Ped ve Tampon Gibi Sağlık Ürünlerini İskoçya'da Hükumet Karşılayacak hükumet ped ve tamponu ücretsiz veriyor