İslamcı "Adalet ve Kalkınma Partisi" Fas Seçimlerinde Yenildi: 125 Sandalyenin 113'ü Kaybedildi

TAKİP ET

Dün gerçekleştirilen Fas seçimlerinde iktidar partisi olan İslamcı 'Adalet ve Kalkınma Partisi' ağır bir mağlubiyet aldı.

Fas, dün parlamento seçimleri için sandık başına gitti. İktidarda olan İslamcı "Adalet ve Kalkınma Partisi (PJD)"nin ağır bir mağlubiyet aldığı seçimlerde ilk sonuçlara göre parti 125 sandalyenin 113'ünü kaybetti.

395 sandalye bulunan parlamentoya en fazla milletvekili sokan parti ise PJD'nin koalisyon ortağı Milli Bağımsızlar Birliği (RNI) oldu. RNI daha önce 37 olan milletvekili sayısını 97'ye çıkardı.

Seçim sonuçlarını açıklayan Fas İçişleri Bakanı Abdulvafi Leftit, seçimi RNI'nın kazandığını doğrularken Asalet ve Çağdaşlık Partisi'nin 82 sandalye, İstiklal Partisi'nin 78, Sosyalist Birlik'in 35, Halk Hareketi'nin 26, İlerleme ve Sosyalizm Partisi'nin 20, Anayasal Birlik'in 18 ve Adalet ve Kalkınma Partisi'nin ise 12 sandalye kazandığını bildirdi.

Seçimlerde hezimete uğrayan İslamcı parti PJD'nin lideri ise "derin devlet"in RNI'yı iktidara getirmek istediğini iddia etti.

İslamcı Adalet ve Kalkınma Partisi Fas Seçimlerinde Yenildi 125 Sandalyenin 113'ü Kaybedildi