İslamcı Vakıfların Görevlileri 'Dini Eğitim' Adı Altında Çocukların Psikolojilerini Bozuyor

TAKİP ET

Deprem bölgesinde faaliyet gösteren İslamcı vakıflar tarafından afetzede çocuklara 'dini eğitim' verilmeye devam ediyor. Tarikat bağlantılı vakıfların herhangi bir pedagojik yönteme dayanmayan etkinliklerle çocukların ruh sağlıklarını bozdukları aktarılıyor.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonucunda çok sayıda okul, bakım evi ve kreş hasar aldı. Yetkililerin her anlamda sınıfta kaldığı afet süresince, AKP'li Derya Yanık'ın başında olduğu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da yeterli hizmeti sunamadı.

Hal böyleyken meydan İslamcı vakıflara kaldı. Tarikatlara bağlı olduğu bilinen çok sayıda İslamcı STK hem toplumdaki itibarlarını yeniden kazanmak hem de kendilerini tanıtmak amacıyla bölgeye akın etti.

Bölgede depremzede vatandaşlara hizmet veren bir TamgaTürk okurunun editörlerimize ulaştırmış olduğu videoda, bir İslamcı vakfın animatörünün çocuklara sırayla mikrofon verdiği ve sure okumaları için onları teşvik ettiği görüntülendi. Çocuklardan biri mikrofonu eline alır almaz Zilzal Suresi'ni (Deprem Suresi) okumaya başladı.

Söz konusu videoda animatörün elinde mikrofonla 'Bunların hepsi geçecek, Allah'ım sen yeri ve göğü sakinleştir Ya Rabbi' diye bağırdığı görüldü. 

Uzmanlar, herhangi bir pedagojik yönteme dayanmayan etkinliklerle çocukların ruh sağlıklarının büyük risk taşıdığını belirtti. 

 

islamcı vakıflar beşir derneği ihh ismailağa cemaati tarikat deprem dini eğitim Kuran kursu