İslamcılar Yine Zırvaladı! 'Çizgi Filmlerde İslam Karşıtlığı Görüyoruz'

TAKİP ET

Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu, çizgi filmlerin 'İslam karşıtlığı' için kullanıldığını söyledi.

1. Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu'nda konuşma yapan Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu, Yeni Şafak'tan Muhammed Kurtar'ın 'İslam karşıtlığı çocuklara teknoloji ile kodlanıyor' başlıklı haberini savundu.

Konu hakkında açıklama yapan Likoğlu, Orta Çağ sonrası İslam’a yönelik düşmanlığın Haçlı seferleri yerine misyonerlikle sürdürüldüğünü ve konunun teolojik anlamı dışında tartışılarak 'teknoloji' üzerinden empoze edildiğini söyleyerek, "Çizgi filmlere baktığımız zaman, en tehlikelilerine odaklandığımızda çocuklarımızın zihinlerinin kodlandığı aşamada karşılaştıkları bir durum. Bu açıdan baktığımız zaman çizgi filmler en tehlikelisidir. Geldiğimiz dönemde hepimizin çocuğunun elinde mutlaka akıllı bir cihaz var. Annesinin, babasının cep telefonunu ya da tableti elinde oluyor. Çocuklarımızın ve bu akıllı cihazlardaki oyunlara baktığımız zaman da aynı şekilde İslam karşıtlığını görüyoruz. Oyunlardaki kötü karakterler de Müslüman. Dolayısı ile İslam karşıtlığı konusunda medya çok tehlikeli bir alan" dedi.

Yeni Bir Durum Değil

Likoğlu, İslamofobi'nin Orta Çağ öncesi dönemlerde de olduğunu ve hatta Orta Çağ'da Hıristiyan dünyasının bunu yaymaya çalıştığını belirterek,  "Bugün özellikle basın özgürlüğü adı altında Peygamber Efendimize yapılan hakaretlerin, kavramlarının tamamının Orta Çağ'da Hıristiyan dünyasının Peygamber Efendimize yönelik söylediği ifadeler olduğunu bilmemiz gerekir" ifadelerini kullandı.

 

Yeni Şafak Gazetesi Hüseyin Likoğlu islamofobi çizgi film karşıtlık teknoloji