İsmail Koncuk'tan Bahadır Erdem Yorumu: Anayasanın İlk 3 Maddesini Tartışan Bizden Uzaktır

TAKİP ET

İYİ Parti içinde geçmiş tarihli açıklamalarının gündeme gelmesiyle büyük bir krize neden olan Bahadır Erdem'in Anayasa'daki Türk ifadesine ilişkin sözlerinin yarattığı rahatsızlığa dair önemli bir değerlendirme de Adana Milletvekili Koncuk'tan geldi.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, geçmiş tarihli açıklamalarının ortaya çıkmasıyla parti içinde ciddi bir krize neden olan Genel İdare Kurulu ve Başkanlık Divanı üyesi Bahadır Erdem'in gündeme gelen son açıklamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada isim vermeden sert eleştiriler getiren Koncuk'un açıklaması şöyle:

"Anayasanın ilk 3 maddesi, 66. Maddedeki Türklük tanımı(Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür.), 42’deki, eğitim dilinin Türkçe olduğu, Andımızın tekrar tüm okullarda okutulması gibi konular kırmızı çizgimizdir. Bunları tartışan, tartıştıran bizden uzaktır!"

Erdem'in 2012 yılında konuk olduğu bir televizyon programında ülkenin içinde bulunduğu, Anayasa'nın dahi tartışmaya açıldığı sancılı sürece adeta katkı sunar şekilde, Anayasa'daki Türk ifadesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdiği ortaya çıkmıştı.

bahadır erdem ismail koncuk iyi parti anayasa'daki türk ifadesi kriz