İsmail Saymaz'a Konuşan İYİ Partili Vekil: CHP'lilerin Sözleri Nedeniyle Aldatılmış Hissediyor İnsanlar

TAKİP ET

Gazeteci İsmail Saymaz, Akşener'e çok yakın bir İYİ Parti milletvekiliyle görüştü. İYİ Partili isim Saymaz'a, "CHP'liler cumhurbaşkanı adaylığını devamlı dillendirerek, bizim partiyi dirence sevk etti. Bizimkiler 'Genel Başkanlarını aday yapmak için istiyorlarsa masaya ihtiyaç yok' diyor. Bu, arkadan dolanmak gibi. Aldatılmış hissediyor insanlar" açıklamasını yaptı.

HaberTürk'te Fatih Altaylı'nın Teke Tek programında açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortak adaylığının kesinleştiğine dair algıyı parçaladı.

Akabinde açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Akşener'in sözlerinin altılı masa için hiçbir sorun teşkil etmeyeceğini, kendilerinin de aynı düşünceleri paylaştığını söyledi.

Fakat Akşener'in sözleri, Kılıçdaroğlu aday olmazsa masanın dağılacağını söyleyecek kadar ileri giden CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu gibi nice siyasetçinin sözlerine net bir cevaptı.

CHP'lilerin Açıklamaları İYİ Parti'de "Emrivaki Yaratıldığı Kanısı" Oluşturdu

Buna ilişkin İYİ Parti lideri Akşener'e çok yakın bir milletvekili ile görüşen gazeteci İsmail Saymaz, CHP'lilerin bu tip açıklamaları nedeniyle İYİ Parti'de "emrivaki yaratıldığı kanısı oluştuğunu" yazdı. 

Saymaz'a konuşan İYİ Partili vekil, "CHP’liler genel başkanlarını aday yapmak isteyebilir. Bizimkiler de Meral hanımı istiyor. Bundan doğal bir şey yok. Ama CHP’liler cumhurbaşkanı adaylığını devamlı dillendirerek, bizim partiyi dirence sevk etti. Bizimkiler ‘Genel Başkanlarını aday yapmak için istiyorlarsa masaya ihtiyaç yok’ diyor. Bu, arkadan dolanmak gibi. Aldatılmış hissediyor insanlar" ifadelerini kullandı.

 

"CHP'liler Kemal Bey'in Adaylığını Sıkıntılı Hale Getirdi"

"CHP’liler doğru strateji izlemedikleri için Kemal beyin adaylığını sıkıntılı hale getirdiler" diyen İYİ Parti lideri Akşener'e çok yakın vekil, Saymaz'ın "Sıkıntıdan kastınız ne?" sorusuna "Masada ‘Hayır’ denilebilir" yanıtını verdi.

"CHP Şeytanlaştırılmış Bir Parti": "Bu Seçmeni İkna Etmek Kolay mı Zannediyorsunuz?"

Kendisinin Kemal Bey'in adaylığına en sıcak bakan kişi olduğunu belirten İYİ Partili isim, "Bu emrivakiden rahatsızım. Tartışılıp konuşulan şeyler olsa memnuniyetle. Kimseyle konuşulmamış. Meral hanım bizi ikna etti, Kemal bey aday oldu diyelim. Bu seçmeni ikna etmek kolay mı zannediyorsunuz? CHP, sağ seçmen nazarında şeytanlaştırılmış bir parti. 'Haydi gelin' demek kolay mı?" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Kadrosu Kılıçdaroğlu'nun Adaylığına Karşı

İYİ Parti lideri Akşener'in oluşan bu ruh halini görerek Kılıçdaroğlu'nun adaylığına kolayca "evet" demeyeceklerini gösterdiğini belirten Saymaz, Siyasi İşler Başkanı Koray Aydın, Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu ve İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu gibi farklı siyasi çizgilerden gelen isimlerin Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıktığını yazdı.

Saymaz Halk TV'deki yazısında "İYİ Parti’de taraftar bulan diğer görüş, Akşener’in aday olması yönünde. Akşener son aşamada, partisindeki birlikteliği korumak için adaylığı aklından geçirebilir" ifadelerini kullandı.

gazeteci ismail saymaz konuşan iyi partili vekil meral akşener aytun çıray chp chplilerin sözleri nedeniyle aldatılmış hissediyor insanlar