İsmail Saymaz: Ciddi Bir Araştırma Şirketine Göre İYİ Parti Oyları Yüzde 20'yi Gördü

TAKİP ET

Gazeteci İsmail Saymaz, İYİ Parti'nin oylarının yüzde 20'ye dayandığını iddia etti.

Medyascope'un Spaces yayınında konuşan gazeteci İsmail SAymaz, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yaptığı dikkat çekici grup konuşmasıyla Gezi Parkı'nı temellendirdiğini belirterek "Bugün öğrendim yeni yapılan bir seçim araştırmasında yüzde 19 bandına doğru taşıyor. Akşener’in kitlesi ile doğru bir söylem geliştirmesi; öyle Ömer’in yolu, Bekir’in sokağı gibi söylemler değil, kitlesi ile uygun bir söyleme girmesi onu yükseltiyor" dedi.

"Ciddi Bir Araştırma Şirketi Yüzde 20'yi Gördüğünü Söyledi"

"Bildiğim kadarıyla KONDA’nın araştırmalarında da yüzde 19 görünüyordu. Bugün bir başka araştırmada da ciddi bir kamuoyu şirketinde de yüzde 19 sınırına dayandığı 20’yi gördüğü ifade edildi bana" diyen Saymaz, "Bu çok önemli. Zaten ben baştan beri Ömer’in yolu ve benzeri muhafazakar tınılı söylemlerin AKP’den dağılan kitleyi etkileyemeyeceğine inanıyordum" şeklinde konuştu.

"AKP'den Dağılanlar Orayı Yeterince Dindar Bulmadıkları İçin Ayrılmıyor"

"Çünkü zaten AKP’den dağılanlar orayı yeterince dindar bulmadıkları için ayrılmıyorlardı. İşte orada cumaya gitmiyorlar, namazı kaçıyorlar, oruç tutmuyorlar diye ayrılmıyor kimse. Ayrılanlar yine ibadetlerini sürdürüyorlar. AKP’den ayrılanların dini yaklaşımları azalmış değil" diyen Saymaz, AKP'den uzaklaşanların nedenlerinin daha çok ekonomik olduğunu söyledi.

"İYİ Parti Seküler Milliyetçilikle Bu Kitleyi Kavrıyor"

"Ayrılmalarının sebebi ekonomik sebepler, hayat kavgası ve bu nedenle AKP’den kopan kitleyi daha muhafazakar bir söylemle siz kuşatamazsınız. Zaten bunu AKP’den daha iyi de yapamazsınız. Ben bunu seküler bir milliyetçi tutumla yakalayabileceklerini ifade ediyordum" diyen Saymaz, "İYİ Parti seküler milliyetçilikle, laik bir milliyetçilikle bu kitleyi kavrıyor diye düşünüyorum. Gezi Parkı okumasını da bu açıdan doğru buluyorum. Akşener’in son konuşmasının çok etkileyici bir konuşma olduğunu vurgulamalıyım. Kemal Kılıçdaroğlu bile bu tonda sahiplendi ne de bu tonda ifade etti" ifadelerini kullandı.

gazeteci ismail saymaz ciddi bir araştırma şirketine göre iyi parti oyları yüzde 20yi gördü medyascope spaces