İsmail Saymaz: Çiller'i ve Erdoğan'ı Birleştiren Hedef Meral Akşener

TAKİP ET

İsmail Saymaz, siyasete dönüş sinyalleri veren Tansu Çiller'e ilişkin bir yazı kaleme aldı.

Halk TV'deki köşesinde Tansu Çiller'in DYP Genel Başkanı olduğu dönemde yanındaki en ünlü isimlerden birinin "iki hafta önce telefonunun çaldığını" belirten İsmail Saymaz, "Arayan, Çiller'di" dedi.

Çiller'in eski milletvekillerini ve danışmanlarını arayarak fikirlerini aldığını belirten Saymaz, Çiller'in "eski yol arkadaşının aktardığına göre" Çiller'in ruh halinin şöyle olduğunu ifade etti:

"Parti İhtiyaç Haline Geliyor"

"Tereddütleri var. Bilhassa yaşı yönünden. Sosyal medya tepkilerinden endişe ediyor. 'Başarılı olur mu, olmaz mıyım' diye çekiniyor."

Çiller'in Türkiye'nin merkez sağa ihtiyacı olduğunu, ülkenin kültürel olarak çok bölünmüş olduğunu belirttiğini aktaran Saymaz, Çiller'in görüşmede "Bana buz gibi rasyonel bir gerçeklikle söyle. Yanılmak istemiyorum. İyi bir hazırlık yaptım. Dünyayı takip ettim. Data biriktirdim. Çok iyi bir ekonomi programı hazırladım. Bunları söyleyeceğim platform arıyorum. Parti ihtiyaç haline geliyor. Görev yapma içgüdüsü bende ağır basıyor" dediğini aktardı.

Arkadaşından Çiller'e: "Çok Üzebilirler Sizi"

Saymaz'ın aktardığına göre arkadaşı, Çiller'e "Çok üzebilirler sizi. Gelecek eleştiriyi diyeyim: 'Erdoğan, Çiller'e parti kurduruyor' diyecekler. Bunları göze almak lazım. Bizim zamanımızda sosyal medya yoktu. Aydın Doğan medyası vardı, onunla savaşıyorduk. Şimdi ise sosyal medya ve trol orduları var. Gömüyorlar insanları. Hazırlıklı olmanız lazım" dedi.

Başkanlık sistemini savunacağını belirten Çiller'i "arkadaşı", başkanlık sistemini savunması halinde Erdoğan tarafından yönlendirildiğinin düşünüleceği konusunda uyardı. 

"Eski yol arkadaşına göre Çiller'in kafasında iki seçenek var:  Ya mevcut hükümette ekonomiyi üstlenmek. Ya da parti kurmak. İkinci ihtimal ağır basıyor. 'Çiller'in harekete geçmesinde Erdoğan'ın etkisi var mı?' diye sordum" diyen Saymaz, "Şöyle dedi: 'Doğrudan yok, ön açma var. Çiller, 'Bu girişimi Tayyip Beye destek için kuruyorum' demiyor. Ama yan hedeflerinden biri bu muhakkak'" ifadelerini kullandı.

"Çıkarsam Akşener'in Bir Kısım Oyunu Çekerim"

Çiller'in arkadaşının "Akşener'in varlığı ve siyasetteki ağırlığı Çiller'i tahrik ediyor. Türkiye'de merkez sağ potansiyel var. Bir kısmı AK Parti ve CHP'ye gitti. Akşener kim? DYP'nin İçişleri Bakanı. Haliyle Akşener'e aktılar. Çiller bunu biliyor. 'Çıkarsam Akşener'in bir kısım oyunu çekerim' diye düşünüyor. Cumhurbaşkanının bu işte bir rolü varsa, onun da hedefi ve amacı Akşener'i küçültmek" dediğini aktaran Saymaz, şu ifadelere yer verdi:

"Çiller Cumhur İttifakı'nın Müstakbel Üyesi Sayılır"

"'Çiller, başarılı olabilir mi?' diye sordum.

'Hayır ama başkanlık seçimi ikinci tura kalırsa belirleyici rol oynayabilir' dedi.

'O halde Çiller, Cumhur İttifakı'nın müstakbel üyesi sayılır' diye ekledim.

'Hiç şüpheniz olmasın. Sonunda oraya gider' diye karşılık verdi.

Çiller'in 1-1.5 ay sonra harekete geçebileceğini anlattı."

Saymaz'ın yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

meral akşener tansu çiller recep tayyip erdoğan ismail saymaz arkadaşı dyp yeni parti cumhur ittifakı başkalık başkanlık halk tv seçim