İsmail Saymaz'dan Dikkat Çekici Ahlatlıbel Yazısı: En Memnuniyetsiz Görünen Akşener'di

TAKİP ET

İsmail Saymaz, 6 parti liderinin görüşmesine ilişkin dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.

Ahlatlıbel'de CHP ev sahipliğinde gerçekleştirilen 6 muhalefet partisi liderinin görüşmesine ilişkin Halk TV'deki köşesinde kaleme aldığı yazısında İYİ Parti'nin HDP ile yan yana gelmeye karşı çıktığını belirten İsmail Saymaz, "Yalnızca Deva Partisi, HDP'nin de masada olmasını istiyor" dedi.

Görüşmelerde "en memnuniyetsiz görünen" liderin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener olduğunu belirten Saymaz, "İYİ Parti'nin bir ağır topuna 'Neden?' diye sordum. Şöyle dedi: 'Üzerinde anlaşılması gereken, sadece parlamenter sistem konusuydu. Ama öyle ileri noktaya taşıdılar ki, gelecekte problem olacak bir yapı inşa ettiler. Yeni partiler kendilerine alan açma mücadelesi veriyor. İleride istekler zirve yapar. Belli konularda anlaşmakta sıkıntı çıkar. Grup kurmaya kadar istekler var. Olması gereken, 'Parlementer sistemde anlaştık' demekti. Büyük anlam yüklendi'" ifadelerini kullandı.

"Kılıçdaroğlu'nun Adaylık İsteği Bu Aşamaya Gelindi"

Kendisine konuşan İYİ Parti yetkilisinin CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olma isteği nedeniyle bu safhaya gelindiğini belirttiğini akataran Saymaz, yetkilinin kendisine "Adaylık düşündüğü için herkese taviz vermeye hazır bir halde olduğunu görüyorum. Onun bu halinin sezilmesinin ileride daha büyük sıkıntılar çıkaracağını düşünüyorum" dediğini aktardı.

"Karizmatik Aday Belirlenirse Türkiye 2023'e Erdoğansız Girebilir"

Millet İttifakı'nın DEVA Partisi ve Gelecek Partisi ile genişleyeceğini belirten Saymaz, "Karizmatik ve ortak bir cumhurbaşkanı adayı belirlenirse Türkiye, 2023'e Erdoğansız girebilir. Hatta bu, AK Parti'nin iktidar partisi sıfatıyla katıldığı son seçim bile olabilir" ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu'nun Danışmanı Erdoğan Toprak: En Yakın Aday Kılıçdaroğlu Gibi Duruyor


 

akşener iyi parti chp deva gelecek ismail saymaz davutoğlu meral akşener millet ittifakı memnuniyetsiz adaylık isteği kılıçdaroğlu