İsmail Saymaz'dan İYİ Parti'ye: Muhalefet Partisi Sadece CHP mi? İYİ Parti'nin AKP'yi Yenme Görevi ve Ödevi Yok mu?

TAKİP ET

İsmail Saymaz, İYİ Parti'yi eleştirdi.

Muhalefetin Mayıs ayında yapılan genel seçimlerde aldığı yenilgi tartışma konusu olmaya devam ediyor. Gazeteci İsmail Saymaz, Sözcü TV'de katıldığı programda İYİ Parti'yi eleştirdi. 

Saymaz, "Bu ülkede tek muhalefet partisi CHP mi? En çok oy alan o, doğru. Yani İYİ Parti'nin AKP'yi yenme ödevi ve görevi yok mu? Zafer Partisi'nin AKP'yi yenme ödevi ve görevi yok mu? CHP olmasa bu partiler ne halt edecek? Zafer Partisi, İYİ Parti, MHP ayrı partiler değil mi? CHP'nin ne kadar AKP'yi alt etme görevi varsa İYİ Parti'nin de var değil mi? Niye etmiyorsun kardeşim o zaman? CHP mi yapmak zorunda? Sen ne güne duruyorsun? Bütün günahı, bütün faturayı CHP'ye boca edeceksiniz 'sen yenmedin, sen ezildin, sen kaybettin'... Sen ne yaptın? Sen ne yaptın kardeşim? CHP'yle ittifaka girmeseydin belki baraj altı kalacaktın. Sen ne yaptın ya? Tamam, hadi CHP AKP'yi alt edemedi. Ben sol görüşlü bir vatandaşım, CHP'yi eleştiriyorum çünkü CHP AKP'yi alt edemedi, o koltuktan 21 yıldır indiremedi." ifadelerini kullandı.

"Peki bu ülkede tek muhalefet partisi CHP mi?" diyen Saymaz, İYİ Parti'nin İç Anadolu'da da CHP'yi geçemediğini belirterek "Hayır değil. İYİ Parti de dahil. E sen niye alt edemedin? Sen niye yenemiyorsun? Sen milliyetçi ve muhafazakarım diyorsun, alt etseydin ya... Alabilseydin ya... CHP dediğin parti eninde sonunda kendi mahallesinde yüzde 70 oy alıyor. Bak, İç Anadolu diyor hocam; Kırşehir kimde? Bilecik kimde? Kim aldı buraları? CHP aldı. Hangi İç Anadolu vilayetinde İYİ Parti CHP'yi geçti? Geçebildi mi? Geçemedi. Halbuki buralar AKP-MHP'nin oy yatağı değil mi? E alamadı. Neden alamadı? Hocam (Ersan Şen) oy vermediği CHP'ye hesap sorduğu kadar İYİ Parti'ye sen niye buraları alamadın diye sormuyor?" dedi. 

ismail saymaz iyi parti muhalefet chp akp