İsmail Saymaz'dan Seçim Öngörüsü: Kılıçdaroğlu CHP, İYİ Parti ve DP'nin Adayı Olacak

TAKİP ET

Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul mitinginin yankıları sürüyor.

Halk TV'deki köşesinde "CHP'nin gayriresmi cumhurbaşkanı adayı" başlıklı bir yazı kaleme alan gazeteci İsmail Saymaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul mitinginin Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığının gayriresmi ilanına dönüştüğünü kaydetti.

CHP, İYİ Parti ve Demokrat Parti'nin Adayı

Engin Altay gibi CHP'li yöneticilerin de bu durumu doğrulayan açıklamalar yaptığını belirten Saymaz, Kılıçdaroğlu'nun muhtemel adaylığının İYİ Parti ve Demokrat Parti tarafından kabul göreceğini söyledi.

Cemal Enginyurt: Kılıçdaroğlu'nu Biz de Lider Olarak Kabul Edebiliriz


"Kılıçdaroğlu adaylığını Millet İttifakı'nın önüne getirdiğinde İyi Parti'nin 'Olmaz' diyeceğini sanmıyorum" diyen Saymaz, "Akşener, CHP'nin 2018'de 15 milletvekili transfer etmesinden kaynaklı siyasi 'borcu' bu şekilde kapatmak isteyecektir. Demokrat Parti de Kılıçdaroğlu'na destek verecektir. Ancak altılı masanın üç muhafazakar sakini; Saadet, Gelecek ve DEVA ilk turda ayrı hareket edebilir" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun Kazanma Şansı Var mı?

Kılıçdaroğlu'nun Alevi oluşunun adaylık konusunda ciddi bir veri teşkil etmediğini belirten Saymaz, MetroPOLL Araştırma'nın son cumhurbaşkanlığı seçimi anketini hatırlattı. 

Metropoll Araştırma: Erdoğan, Dört İsmin Gerisinde Kalıyor

Söz konusu ankete göre "Yavaş ikinci tura kaldığında yüzde 53.9 ile kazanıyor. Erdoğan ise yüzde 36.5 alıyor. Arada 17 puan fark var. İmamoğlu yüzde 49.7 alırken, Erdoğan yüzde 40'ta kalıyor. Kılıçdaroğlu ise ancak yüzde 43.3'e ulaşıyor. Erdoğan'ı bir puan geçebiliyor."

Kılıçdaroğlu'nun kazanma ihtimali olduğunu belirten Saymaz, "Fakat Yavaş ve İmamoğlu kadar şanslı değil. Üstelik Erdoğan da Kılıçdaroğlu ile yarışmayı arzu ediyor" dedi.

"İki İhtimal Var"

"Kılıçdaroğlu'nun adaylığının somutlaşmasıyla üzerindeki toplumsal baskı kaçınılmaz olarak artacak" diyen Saymaz, "Şimdiden, açık ara önde görünen Yavaş ve İmamoğlu'nun aday gösterilmesi gerektiği, aksi takdirde Erdoğan'ın kazanabileceği ileri sürülüyor. Bu baskı son kertede Kılıçdaroğlu'nun kararını gözden geçirmesine yol açabilir. İki ihtimal var: Kılıçdaroğlu, yüksek ihtimalle cumhurbaşkanı adayı olacak. Ya da cumhurbaşkanı adayını Kılıçdaroğlu seçecek" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun Adaylık Israrı: 'Kılıçdaroğlu CHP'nin Adayı Deyin'

ismail saymaz halk ttv seçim öngörüsü kemal kılıçdaroğlu chp iyi parti Demokrat Parti adayı olacak