İsmail Saymaz: İYİ Parti'nin Ağır Toplarından Biri AKP'li 8-9 Milletvekiliyle Görüştüklerini Söyledi

TAKİP ET

Gazeteci İsmail Saymaz, İYİ Parti'nin ağır toplarından bir ismin AKP'li 8-9 milletvekiliyle görüşme halinde olduklarını söylediğini aktardı.

Halk TV'deki köşesinde Ahmet Eşref Fakıbaba'nın AKP'den istifasına ilişkin bir yazı kaleme alan gazeteci İsmail Saymaz, "AKP önceki gün İzmit Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’yi transfer ederek, hücuma kalkmıştı ki İYİ Parti'nin kontra atağıyla golü ağlarında gördü" dedi.

"Fakıbaba'nın İstifasını AKP Bile Tahmin Ediyordu"

Hem partiden hem milletvekilliğinden istifa eden Ahmet Eşref Fakıbaba'nın çarşamba günü İYİ Parti'ye katılacağını belirten Saymaz, "Fakıbaba’nın istifası bekleniyor muydu? Evet. Bekleniyordu. AKP bile tahmin ediyordu" dedi.

Fakıbaba'nın AKP'den Uzaklaşması

2018 seçimlerinden 10 gün önce AKP Milletvekili Halil İbrahim Yıldız ve yakınlarıyla HDP'li Şenyaşar ailesi arasında yaşanan silahlı kavganın Fakıbaba ve AKP arasındaki ilişkilerin gerilmesine neden olduğunu belirten Saymaz, "O sırada Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olan Fakıbaba, ilk olarak 'Terör olayı' diye açıklama yaptı. Daha sonra bana verdiği demeçte, 'Terör olayı dediğim için kendimi affedemedim' diye konuştu. Yıldız Ailesi ile Fakıbaba karşı karşıya geldi. Fakıbaba tehdit edildi. Fakıbaba, parti ile gerilimden ötürü bir kez istifa edip vazgeçti" ifadelerini kullandı.

Akşener 20 Gün Önce Temas Kurdu

Fakıbaba'nın 11 ay önce Erdoğan ile görüştüğünü fakat bunun çözüm getirmediğini belirten Samyaz, "TBMM’den ayağı kesildi. İYİ Parti lideri Akşener, Şanlıurfalı işadamı Şeyhmus Göçmez aracılığıyla Fakıbaba ile 20 gün önce temas kurdu. Fakıbaba’nın Ankara Kazan’daki köy evini ziyarete gelen Akşener, transfer teklif etti. Son görüşme geçen çarşamba akşamı evde gerçekleşti. Fakıbaba, 'Evet' dedi. Fakıbaba, dün istifasını açıkladı" dedi.

AKP'de Rahatsızlığı Bulunan Milletvekilleri

AKP Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar'ın Şenyaşar Olayı nedeniyle AKP'den istifanın eşiğine geldiğini, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın oğlu Manisa Milletvekili Mücahit Arınç ve Ardahan Milletvekili Orhan Atalay gibi isimlerin de rahatsız olduğunu belirten Saymaz, Atalay'ın dün Fakıbaba'nın istifa tweetini beğendiğini hatırlattı.

AKP'den İYİ Parti'ye Transferler Sürecek

Saymaz, "İYİ Parti’nin ağır toplarından bir isim AKP'li 8-9 milletvekili ile görüştüklerini bana söyledi. Transferlerin süreceğini kaydediyor" ifadelerini kullandı.

ismail saymaz iyi parti ağır toplarından biri akp akpli 8 9 milletvekiliyle görüştüklerini söyledi