İsmail Saymaz: Kılıçdaroğlu-İnce Görüşmesinde Pazarlığın P'si Bile Geçmedi

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce arasında geçen salı günü gerçekleşen görüşmenin ayrıntıları ortaya çıktı. Halk TV yazarı İsmail Saymaz, görüşmeye ilişkin kulis bilgilerini köşesinde paylaştı.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce arasında geçen salı günü gerçekleşen görüşmenin ayrıntıları ortaya çıktı. Halk TV yazarı İsmail Saymaz, görüşmeye ilişkin kulis bilgilerini köşesinde paylaştı.

Saymaz’ın aktardığına göre, bir saat süren görüşmede iki lider arasında ittifak ya da cumhurbaşkanlığı adaylığı konusu gündeme gelmedi. Kılıçdaroğlu, Altılı Masa’nın çalışmalarından, parlamenter sisteme dönüş sürecinden ve depremden bahsederken, İnce ise Memleket Partisi’nin kuruluşu ve yaşadığı zorluklardan söz etti. İnce ayrıca seçim güvenliği konusunda endişelerini dile getirdi.

Saymaz, görüşmede herhangi bir pazarlık yapılmadığını belirterek, “Kılıçdaroğlu ne İnce’nin adaylıktan çekilmesini ne Memleket Partisi’nin Altılı Masa’ya katılmasını teklif etti. Ne de İnce, iddia edildiği gibi, çekilmesi halinde cumhurbaşkanı yardımcılığı, üç bakanlık ve 20 milletvekilliği istedi. Pazarlığın 'P’si bile geçmedi” dedi.

Saymaz, iki parti arasında kapalı kapılar ardında bir uzlaşma olabileceğini ancak bunun çok düşük bir ihtimal olduğunu ifade etti. Saymaz, “Bu akşam cumhurbaşkanı adaylarıyla ilgili liste kesinlik kazanacağı için geriye saatler kaldı. Bu sürede iki partinin uzlaşması çok düşük bir ihtimal. Kaldı ki ben İnce’nin adaylıktan caymayacağını düşünüyorum” diye yazdı.

muharrem ince kemal kılıçdaroğlu pazarlık