İsmailağa Bölündü: Cübbeli'den Yeni İtiraz

TAKİP ET

Elebaşı Mahmut Ustaosmanoğlu'nun ölümünün ardından İsmailağacılar bölünmeye doğru gidiyor.

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun ölümünün ardından İsmailağacılar bölünmeye doğru gidiyor. Ustaosmanoğlu'nun cenazesinde oğul Ahmet Ustaosmanoğlu, cemaatin yeni elebaşının Mahmut Ustaosmanoğlu'nun dünürü Hasan Kılıç olduğunu duyurmuştu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın huzurunda yapılan yeni elebaşı atamasının ardından İsmailağacılar içinde en ünlü isim olan, kamuoyunda "Cübbeli Ahmet" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, "Cenazede bir vazife talibi değilim. Bir gece evvel ne ilan ettim. 'Aile kararıyla şöyle şöyle olacağını burada söyledim size ama mesele o değil. Mesele Efendi Hazretlerimize bir bardak, bakraç cenaze şerefisine su bile döktürmediler. Şimdi yaymışlar cenazeyi o yıkadı. Ne alakası var. Cenazeye su dökenlerde kim var biliyor musun? Bana 'Rus Papazı' diyen Saadettin Ustaosmanoğlu" demişti.

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun Oğlu Cemaatin Yeni Elebaşını Açıkladı


Ünlü açıklamasında "Efendiye bu kadar iftiraları olunca mecbur cevap verdik. Efendi böyle bir şey demedi kardeşim. Herkes başladı 'Kim Mehdi' demeye. Böyle bir sapıklığa biz nasıl izin veririz? Efendi Hazretleri 'uzak, daha zamanı var' dedi" ifadelerini kullanmış ve Ahmet Ustaosmanoğlu'nun iddiasının aksine Mahmut Ustaosmanoğlu'nun yeri için birini bırakmadığını söylemişti.

'Cübbeli' Ahmet, Tarikat Elebaşının Cenazesine Dair Konuştu: Cenazeye Su Bile Döktürmediler

Cübbeli'den Yeni İtiraz: Kadınların Cenazeye Katılmasına Karşı Olanlar Vahabilerdir!

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenazesine ilişkin İsmailağa Vakfı'ndan yapılan açıklamada Ustaosmanoğlu'nun kadınların cenazeye katılmalarına razı olmadığı belirtilerek kadınların cenazeye gelmemeleri istenmişti.

Buna itiraz eden Cübbeli Ahmet, "Kadınlar niye davet edilmedi diye furya kopardılar. Tabii İsmailağa'nın yazısı da yanlış oldu. Mahmut Efendi kadınların cenazesine katılmasına karşı değildir. Kadınla erkeklerin karışmasına karşıdır. İzdiham olacağı için kadınların gelmemesi uygun olmuştur. İlan doğru ama Mahmut Efendi karşıdır dersek olmaz. Kadınların cenazeye katılmasına karşı olanlar Vahabilerdir" ifadelerini kullandı.

ismailağa cemaati elebaşı bölündü cübbeli ahmet hoca yeni itiraz vahabilerdir kadınların cenazeye katılmasını istemeyeler istemeyenler