İsmailağa'dan AKP'ye Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı Tepkisi: Allah'a Savaş Açmaktır

TAKİP ET

Türkiye'deki birçok tarikat gibi daha önce AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı büyük bir şevkle destekleyen İsmailağa Cemaati, son zamanlarda AKP ile ters düşen açıklamalarda bulunmaya başladı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TL'nin döviz kurları karşısındaki dramatik değer kaybına önlem olarak açıkladığı "kur korumalı TL mevduat hesabı" tartışmalara yol açtı. 


Nas Savunusu Mürtecilerin Bile Tepkisini Çekti


AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ekonomist olduğu iddiasıyla ısrarcı olduğu düşük faiz politikası TL'nin dramatik değer kayıpları yaşamasına neden oldu. Erdoğan politikasına bahane olarak "Ben bir Müslümanım, nas ne derse onu yaparım" diyerek dini hükümlere sığındı. 

Erdoğan'ın, TL'ye tarihi değer kayıpları yaşatan politikasına bahane olarak "nas" savunması yapması mürteci tarikatların bile tepkisini çekti. "Kur korumalı TL mevduat hesabı" tedbirini açıklayarak düşük faiz politikasından döndüğünü adeta itiraf eden AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir tepki de İsmailağa Cemaati'nden geldi.


"Allah'a Savaş Açmak"


Erdoğan'a verdikleri destekle bilinen İsmailağa Cemaati "Kur Korumalı TL Mevduat hesabı caiz midir?" sorusuna yanıt verdi.

"Bir müslümanın gayeti parasını muhafaza etmek, devletin imkanından yararlanmak da olsa buna fetva vermek uygun değil, caiz değil çünkü faizdir. Kat'i surette faizdir, Allah'a harp ilan etmektir. Rabbim muhafaza buyursun" ifadesi kullanıldı.

ismailağa ismailağa cemaati ismailağa tarikatı erdoğan nas faiz kur korumalı tl mevduatı