İsmailağa Elebaşı Hakkında Kullandığı İfadeler Nedeniyle 'Jahrein'e Resen Soruşturma Açıldı

TAKİP ET

Ölen İsmailağa elebaşı hakkında kullandığı ifadeler nedeniyle 'Jahrein'e resen soruşturma açıldı.

"Jahrein" adıyla yayıncılık yapan Ahmet Sonuç hakkında, vefat eden İsmailağa elebaşı Mahmut Ustaosmanoğlu'na yönelik ifadeler nedeniyle 'resen' soruşturma açıldı.

İsmailağa elebaşı Mahmut Ustaosmanoğlu vefat ettiğinde Jahrein "Azrail'e iki tokat atıp yollayamamış mı?" ifadelerinin bulunduğu bir tivit atmıştı. 

Savcılıkta ifade verdikten sonra açıklama yapan Jahrein, bu ifadeleri kendisinin uydurmadığını; Azrail ve İsmailağa elebaşı arasında geçen sözde hikayenin, kamuoyunca 'Cübbeli Ahmet' olarak bilinen İsmailağa'nın bir diğer elebaşı tarafından defalarca anlatıldığını belirtti. 

Jahrein, "Ben Türkiye Cumhuriyeti tarafından tanınan herhangi bir resmi dine hakaret etmedim, herhangi bir dinin peygamber olarak kabul ettiği zata hakaret etmedim. Bu kişi Türkiye Cumhuriyeti tarafından hangi sıfatla korunmaktadır? Savcılık hangi sebepten ötürü resmi soruşturma başlatmıştır? Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi kurumları bu kişiyi İslam dininin bir parçası olarak mı kabul etmektedir? O halde bu kişi peygamber midir? Şeyhliği resmen tanınmış mıdır? Türkiye'de tarikatlar resmen tanınıyor mudur? Bu konuda Adalet Bakanlığı'nın cevaplarını bekliyorum." dedi.
 

Jahrein ismailağa mahmut ustaosmanoğlu cübbeli ahmet resen soruşturma soruşturma ahmet sonuç jahreine soruşturma