İsmailağa Elebaşı Mahmut Ustaosmanoğlu'nun Cenazesinde Büyük Kalabalık

TAKİP ET

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenazesi için Fatih Camii'nde büyük bir kalabalık toplandı.

Dün İsmailağa cemaatinin elebaşı Mahmut Ustaosmanoğlu 93 yaşında ölmüştü. 

Ömrü boyunca kız çocuklarının eğitimine karşı çıkan şeriatçı irticai propaganda yapan Ustaosmanoğlu'nun ölümünün ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve partinin önde gelen pek çok isminin yanı sıra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli taziye mesajları yayımlamıştı.

Veliahtı Camide Öldürülmüştü: Mahmut Ustaosmanoğlu'nun Yerine Kim Geçecek?


Ayrıca İYİ Partili Erhan Usta ve Yavuz Ağıralioğlu'nun Ustaosmanoğlu için taziye dileklerinde bulunması tepki çekmişti.

İsmailağa Elebaşına Bir Taziye de İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'ndan


Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenazesine büyük bir kalabalık katıldı. Cenazeye AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı belirtiliyor.


 
Cenazeye katılan isimler arasında eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, eski Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, BBP lideri Mustafa Destici, AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AKP'li Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu gibi isimler katıldı.

CHP'den Katılım

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş cenaze öncesinde Kuran okurken CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici de cenazeye katılan isimler arasında yer aldı.



İsmailağa cemaati, kadınlara yönelik bir uyarı yaparak Ustaosmanoğlu'nun "hassasiyeti" gerekçesiyle cenazeye gelmemelri uyarısında bulunmuştu.


Mahmut Ustaosmanoğlu Öldü: İsmailağa'dan Kadınlara 'Cenazeye Gelmeyin' Uyarısı

Eski Dostlar Cenazede Buluştu

Cuma namazının ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da Fatih Camii avlusuna gelerek saf tuttu.

Yeni Elebaşı: Hasan Kılıç

Cenazede eline mikrofonu alarak konuşan oğul Ahmet Ustaosmanoğlu, cemaatin başına geçecek ismi Mahmut Ustaosmanoğlu'nun kendilerine daha önce söylediğini ve bu ismin Mahmut Ustaosmanoğlu'nun dünürü Hasan Kılıç olduğunu açıkladı.

Hasan Kılıç, bir süre önce AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ziyaret edilmişti.

(Solda Hasan Kılıç, ortada Recep Tayyip Erdoğan)

ismailağa cemaati elebaşı mahmut ustaosmanoğlu cenazesinde büyük kalabalık