İsmailağa Örgütüne Bağlı Kuran Kursuna Giden 11 Yaşındaki Erkek Çocuk Cinsel İstismara Uğradı

TAKİP ET

34 yaşındaki kurs hocası Gökhan Altun'un 33 yıla kadar hapsi talep edildi.

Halk TV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre, 2020 yılının yazında yatılı olarak, mürteci İsmailağa örgütüne bağlı İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu bünyesinde faaliyet gösteren Kuran kursuna giden 11 yaşındaki erkek çocuğun agresif davranıp kendine zarar verdiğini gören ailesi çocuğu doktora götürdü. 

11 yaşındaki H. H. için düzenlenen raporda çocuğun istismara uğradığı kaydedildi.

Habere göre düzenlenen rapor ihbar olarak emniyete bildirildi. Yapılan ihbar üzerine polis soruşturma başlattı. Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında küçük çocuğun ifadesi, Çocuk İzleme Merkezi’nde alındı.

"Bana Yaptıklarını Başka Çocuklara da Yapmasın"

Sorulan sorulara ayrıntılı bir biçimde yanıt veren H. H., kurs hocası Gökhan Altun’un kendisine nitelikli cinsel istismarda bulunduğunu anlattı. H. H., “Bana yaptıklarını başka çocuklara da yapmasın istiyorum” dedi.

Altun’un kendisine yönelik istismarı yanı sıra zaman zaman sopa ile de kendisini dövdüğünü anlatan H. H., benzer fiillerin kursta okuyan başka bazı arkadaşlarına da yapıldığını öğrendiğini anlattı. Küçük çocuk ayrıca, Altun’un kendisine “Bunları başkasına anlatırsan seni öldürürüm” dediğini de anlattı.

Soruşturma kapsamında ifadesi alınan Altun ise, suçlamaları kabul etmedi. Hazırlanan fezleke İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Fezlekede, Altun hakkında 33 yıla kadar hapis cezası istendi. Düzenlenen iddianameyi kabul eden mahkeme ilk duruşmayı geçen günlerde yaptı.

Öte yandan, Altun’un yine aynı kursta 9 yaşındaki başka bir öğrenciye karşı da benzer suçu işlediği anlaşıldı. Anılan davada 39 yıl hapis cezası verilen Altun tutuklu bulunuyor. Anılan davada, İstinaf Mahkemesi, sanık hakkında fazla ceza tayininde bulunulduğu gerekçesi ile kararı bozdu. Dosya yeniden, yargılamanın yapıldığı İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Kuran kursu ismailağa örgütü ismailağa ismailağa cemaati ismailağa tarikatı gökhan altun