İsmailağa Örgütünün Derneği Erdoğan'ın Kararıyla 'Kamu Yararına Çalışan Dernek' Statüsüne Alındı

TAKİP ET

Kendisini İsmailağa örgütünün "yurt dışı hizmet birimi' olarak tanıtan İDDEF, 'kamu yararına çalışan dernek' statüsüne alındı, deprem için bağış toplamaya başladı

Mürteci İsmailağa örgütünün yurt dışı hizmet birimi olduğu ileri sürülen İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF), 29 Kasım 2022’de AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla, “kamu yararına çalışan dernek” statüsüne alındı.

Böylece İDDEF’e bağışlarda vergi indiriminin önü açılırken, KDV istisnası gibi çok sayıda kolaylık sağlandı.

Cumhuriyet’in haberine göre, İDDEF, bu statünün ardından Kahramanmaraş merkezli depremlerle birlikte deprem bağışı da toplamaya başladı. İnternet sitelerinde banka hesabı paylaşılırken, 100, 250, 500 ya da istenilen tutar kadar bağış yapılabileceği belirtildi.

Ayrıca, dernek AFAD gibi SMS’le de bağış topluyor. Her bir SMS’in ücreti ise 10 lira.

İDDEF'e verilen statüyle birlikte, mürteci dernek devlet kuruluşlarından yardım alma, izin almadan yardım toplayabilme, binalarına vergisinden muafiyeti, yapılan bağışlarda bağışçılar açısından vergi matrahında indirim, devlet protokolünde yer alma, araçlarında resmi plaka kullanma, kurduğu merkezler için getirilen ürünlere gümrük vergisi muafiyeti gibi ayrıcalıklara da sahip oldu. Dernekler Yasası’nda da “Kamu yararına çalışan derneklerin mallarına karşı suç işleyenler, devlet malına karşı suç işlemiş gibi cezalandırılır” hükmü bulunuyor. 

ismailağa ismailağa cemaati ismailağa tarikatı kamu yararına çalışan dernek erdoğan iddef