İsmailağacıların Şeyhi Mahmut Ustaosmanoğlu Öldü

TAKİP ET

Kız çocuklarının eğitimine karşı uzun yıllar boyu propaganda yapan Mahmut Ustaosmanoğlu 93 yaşında öldü.

Yıllardır tekerlekli sandalyeye mahkum olan ve konuşmakta dahi zorlanan İsmailağa cemaatinin şeyhi Mahmut Ustaosmanoğlu öldü.

Mahmut Ustaosmanoğlu bir süredir yoğun bakım altında tedavi görüyordu.

Ustaosmanoğlu'nun ölüm haberini torunu Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu yaptığı "Mahmud efendi hazretleri dedem hazreti Allah'a vasıl oldular" paylaşımıyla duyurdu.

İsmailağa Cemaati Lideri Mahmut Ustaosmanoğlu Yoğun Bakıma Alındı


Mahmut Ustaosmanoğlu’nun cenazesinin 24 Haziran Cuma günü Cuma namazını müteakiben Fatih Camii’nden kaldırılacağı bildirildi.

Mahmut Ustaosmanoğlu Kimdir?

1929 Trabzon doğumlu olan Mahmut Ustaosmanoğlu, 1954 senesinde İstanbul Fatih'te bulunan İsmailağa Camii’nde imamlık görevine başladı ve 1996 senesinde emekli olana kadar sürdürdü.

1945 yılında henüz 16 yaşındayken teyzesinin kızı Zehra Ustaosmanoğlu ile ilk evliliğini yapan Mahmut Ustaosmanoğlu, ilk eşinin vefatının ardından Müşerref Ustaosmanoğlu ile evlendi ve evliliklerinden biri kız olmak üzere 3 çocuğu oldu.

Veliahtı Camide Öldürülmüştü: Mahmut Ustaosmanoğlu'nun Yerine Kim Geçecek?


Türk Cumhuriyeti'nin Bânisi Türkiye'nin Halaskârı Büyük Türk Başbuğu Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk'ün tekke ve zaviyeleri kapanmasıyla son bulması gereken Nakşi-Halidi tarikatından "İsmet Baba" tekkesinin lideri Osmanlı'nın son İstanbul Müftülerinden II. Abdülhamid'e yakınlığıyla bilinen Ali Haydar Ahıskalı'nın öğrencisi olarak irticai faaliyetler yürüten Ustaosmanoğlu, 1950'den sonra Adnan Menderes'i açıkça desteklemiştir. Daha sonra MSP'yi kuran Necmettin Erbakan'ı destekleyen Ustaosmanoğlu, son olarak AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakın pozlar vermiştir. Ustaosmanoğlu’nun yetiştirdiği isimlerden olan Cübbeli Ahmet Hoca, tekrarlanan İstanbul seçimlerinden önce alenen CHP ve Ekrem İmamoğlu karşıtı ve AKP yanlısı propaganda yapmıştı.

Mahmut Ustaosmanoğlu’nun propaganda faaliyetleriyle Anadolu'da pek çok kız çocuğu temel eğitim ve öğretimden uzun yıllar boyu mahrum kaldı. Ustaosmanoğlu ömrü boyunca şeriat propagandası yaptı ve "şeriatın ihya edilmesini" istediğini defaatle beyan etti.

İsmailağa Cemaatinin Baskıları Nedeniyle Okula Gidemeyen Bir Türk Kızının Hikayesi

ismailağa cemaati şeyhi mahmut ustaosmanoğlu cübbeli ahmet ahmet mahmut ünlü halidi nakşi