İspanya'da '18 Yaşına Giren Her Gence 20 Bin Euro Verilsin' Önerisi

TAKİP ET

İspanya'da her gence 18 yaşına geldiklerinde öğrenim görmeleri, eğitim almaları veya iş kurmaları için 20 bin euro vermeyi içeren yeni bir plan önerildi.

İspanya Çalışma Bakanı Yolanda Diaz, 18 yaşında giren gençlere öğrenim görmeleri, eğitim almaları veya iş kurmaları için 20 bin euro verilmesini içeren bir plan önerdi.

The Guardian'ın yaptığı habere göre İspanya'da 23 Temmuz'da yapılacak seçimlerden hemen önce açıklanan planın maliyeti 10 milyar Euro seviyesinde olacak.

Bakan Diaz, 3 milyon Euro'dan fazla geliri olan zenginlerden alınacak vergilerin artırılmasıyla 10 milyarlık maliyetin kapatılacağını da ekledi. Ayrıca programın maliyetinin, İspanya'nın milli gelirinin yüzde 0,8'ine denk geldiği belirtildi.

Gençlerin, fırsat eşitliğinin amaçlandığı plandan 23 yaşına kadar yararlanabileceğini belirten Diaz, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Gençlerin bir hayatı olması için ve onların, soyadlarından veya geldikleri ailelerinden bağımsız olarak okumak ve şirket kurmaları için bu planı öneriyoruz" 

 

ispanya çalışma bakanlığı fırsat eşitliği 20 bin euro genç