İspanya'da Pandemi Şartlarında Konser Deneyi: Binlerce Kişi Katıldı

TAKİP ET

İspanya'da Çin virüsü salgını sürecinde sosyal mesafe uygulamasının kaldırıldığı ve binlerce kişinin katıldığı konser düzenlendi.

İspanya'nın Barselona kentinde bulunan Sant Jordi Spor Salonu'nda bir rock grubunun konseri düzenlendi. Çin virüsü salgınından ötürü uygulanan sosyal mesafe kuralının uygulanmadığı konsere binlerce kişi katıldı.

Konsere gelen bütün katılımcalara saat 09.00 ile 16.00 arasında Çin virüsü hızlı tanı testi yapıldı. FFP2 tipi maske takma ve salon içinde el hijyen jeli kullanma zorunluluğunun olduğu konserde, salonun girişinde ateşleri ölçülen katılımcılar, 23 ila 28 avroya satın aldıkları biletlerini el teması olmadan, QR kodu okutarak çeri alındı. Çin virüsü testi pozitif çıkanlar ve ateşi 37,5 dereceden yüksek olanlar konser alanına giremedi.

İspanya'da salgın döneminde ilk defa sosyal mesafe kuralı uygulanmadan bir konser yapıldığını dile getiren organizatörler, bunun bir pilot proje olduğunu ve alınan önlemlerden sonra söz konusu konserle bağlantılı Çin virüsünün bulaşma vakasının tespit edilmemesi durumunda yeni konserlerin organize edilebileceğini belirtti.

Çin virüsünden en çok etkilenen sektörlerden biri olan kültür-sanat etkinliklerinin artık başlaması gerektiğini savunan Barselona Belediyesi ve Katalonya özerk yönetimi bu tip pilot projelere destek verdiklerini ifade etti.

barselona ispanya konser çin virüsü covid-19 koronavirüs tedbir pandemi sosyal mesafe binlerce kişi test maske dezenfektan alındı rock grup spor salonu yapıldı düzenlendi pilot uygulama yan yana başlayac