Isparta'da Elektrik Kesintisi Vatandaşları Mağdur Ediyor

TAKİP ET

Isparta'da dün sabah saatlerinden beri şehrin büyük bölümünde elektrik kesintisi yaşanıyor.

Isparta'da etkili olan yoğun kar yağışı şehirdeki hayatı olumsuz etkiledi.

Kar yağışı nedeniyle kentin büyük bir bölümünde dün sabah saatlerinden beri elektrik kesik. elektriklerin ne zaman verileceği ise henüz netlik kazanmadı.

Cumhuriyet'e konuşan  İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Önder Cesur, "Isparta'da bir kar yağışı var ama karın kalınlığının 30-40 santimetreyi geçmeyen bölgeler de var. Ona rağmen elektrik şirketleri, 'Kar yağışına bağlı olarak bir kesinti yaşanıyor' dedi. Geceden beri herkesle temastayız. Yetkililer buzlanma olduğunu ve tellerin koptuğunu söylediler" dedi. Cesur, sürekli insanların aradığını ve oksijen tüpüyle yaşayanlar için endişelendiklerini söyledi.

Cesur, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'i aradığını ancak "yurt dışında olduğu için" görüşemediğini belirtti.

Sokaklardaki ve köydeki durumun hala çok kötü olduğunu söyleyen Cesur, "Isparta'nın Gelendost, Atabey Yalvaç, Eğirdir ve Senirkent gibi birçok ilçesinde yaklaşık 36-48 saattir elektrik yok. 'Çalışmalar devam ediyor' diyorlar ama Isparta'nın hala yüzde altmışında elektrik yok. Ulaşımda ciddi sıkıntılar var. Bir felç durumu yaşanıyor. Dünden beri yetkilileri göreve çağırıyorum Meclis'e soru önergesi verdik. Elektrik dağıtım şirketinin yetkilisi 'Her şeyimiz var, eleman da var, elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz' diyorlar ama telefonlara cevap vermiyorlar" ifadelerini kullandı. 


AKP'li Belediye Başkanı "Biraz Sabır Bekliyoruz" Dedi


Kar yağışının yoğun yağdığı saatlerde Ankara'da olduğu iddia edilen AKP'li Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ise ancak geç açıklamalarda bulundu. Başdeğirmen, "Şehrimizde son 20 yılın en yoğun kar yağışını gördük. 1000 personelimizle sahadayız, iş makinelerimiz ve araçlarımızda çalışmalarını sürdürüyor. Ara sokaklar ve giremediğimiz yerler için vatandaşlarımızdan biraz sabır bekliyoruz, her yere gireceğiz. Karla mücadelemiz 7/24 devam edecek." dedi.


Bir Anne Çocuklarını Su Kaynatıp Buharıyla Isıtmaya Çalıştı


Vatandaşlar ise sosyal medyadan isyan ettiler. Bir annenin çocuklarını ocakta kaynattığı suyun buharıyla ısıtmaya çalıştığı görüntüler sosyal medya kullanıcılarının en çok paylaştığı videolardan birisi oldu.

   

ısparta elektrik kesintisi ısparta elektrik kesintisi aylin cesur kar yağışı