İsrail Başbakanı Bennett ve ABD Başkanı Biden İlk Kez Görüştü: İran'a Karşı Diplomasi Dışı Seçenekler Masada

TAKİP ET

Göreve gelişinin ardından İsrail Başbakanı Naftali Bennett, ABD Başkanı Joe Biden ile ilk kez yüz yüze bir görüşme gerçekleştirdi.

ABD Başkanı Joe Biden, parlamentodan güvenoyu almasının ardından İsrail Başbakanı Naftali Bennett'i Beyaz Saray'da ilk kez ağırladı.

Dün Kabil'de gerçekleştirilen terör saldırısı nedeniyle ertelenen ve bugün Beyaz Saray'da bulunan Oval Ofis'te gerçekleştirilen görüşmede ABD Başkanı Biden ve İsrail Başbakanı Bennett, İran'la süren nükleer görüşmelerde diplomatik seçenekler başarılı olmazsa "başka seçeneklere" başvurmaya hazır olduklarını söyledi.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Havalimanı bölgesinde gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybeden ABD askerlerinin ailelerine taziye dileklerinde bulunan Başkan Biden, Afganistan'dan ne olursa olsun çekileceklerini açıkladı.

İkili görüşme öncesinde ortak basın toplantısı düzenleyen ikili, karşılık ilişkileri ve bölgesel durumu masaya yatıracaklarını belirtti.

Birleşik Devletler'in İsrail'e yönelik desteğini sürdüreceğini vurgulayan Biden, "Bugün İran tehdidi ve nükleer görüşmeler konusunu da ele alacağız. En başta şunu söylemek isterim ki diplomaside başarı sağlanamazsa, başka seçeneklere yönelmeye hazırız. İsrail'in diğer Arap ve Müslüman komşuları ile daha derin bağlar geliştirmesi de önemli bir konu" dedi.

İki ülke arasında vize muafiyeti konusu üzerinde çalışılacağını belirten Biden, Bennett'i Beyaz Saray'da konuk ettiği için memnun olduğunu ifade etti.

İsrail Başbakanı Bennett ve ABD Başkanı Biden İlk Kez Görüştü İran'a Karşı Diplomasi Harici Seçenekler Masada