İsrail, Başbakanı Doğrudan Belirlemek Üzere Sandık Başına Gidecek

TAKİP ET

İsrail'de 23 Mart'taki erken seçim, hükümet krizine çözüm getirmeyince başbakanlığı kimin yürüteceğinin seçimle belirlenmesi tartışılmaya başlandı.

Yolsuzluk davaları ile gündemde olan Binyamin Netanyahu'ya yakın siyasi grupların ortaya attığı, sadece başbakanı belirlemek üzere sandığa gidilmesini öngören yasa taslağına mevcut Başbakan Netanyahu'nun da destek verdiği belirtildi.

Eğer tasarı parlamentoda kabul edilirse İsrail'de başbakanlığa kimin geleceğini belirlemek için özel bir seçime gidilecek. Daha önce de hükümet krizi yaşanan İsrail'de 1996, 1999 ve 2001 yıllarında doğrudan başbakanın belirlendiği özel seçimler gerçekleştirilmişti.

23 Mart'ta gerçekleştirilen seçimlerde Netanyahu'nun partisi sandıktan birinci çıksa da ne bir parti ne de bir blok, meclisteki salt çoğunluğu sağlayan 61 sandalyeyi elde edememişti. 6 Nisan'da Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin tarafından hükümet kurmakla görevlendirilen Netanyahu henüz bir muvaffakiyet elde edemezken hükümeti 4 Mayıs'a kadar kurması gerekiyor.

İsrail Başbakanı Doğrudan Belirlemek Üzere Sandık Başına Gidecek