İsrail Başbakanı Netanyahu: Bu Daha Başlangıç, Vereceğimiz Yanıt Orta Doğu'yu Değiştirecek

TAKİP ET

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas terör örgütünün saldırılarına karşılık Gazze'ye yapılan hava operasyonlarının 'sadece bir başlangıç olduğunu' söyledi. İsrail'in 'savaş'ta olduğunu söyleyen Netanyahu, Hamas'a Orta Doğu'yu değiştirecek bir yanıt verileceğini kaydetti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas terör örgütünün saldırılarına karşılık Gazze’ye yapılan hava operasyonlarının “sadece bir başlangıç olduğunu” söyledi. İsrail'in savaşta olduğunu söyleyen Netanyahu, Hamas'a Orta Doğu'yu değiştirecek bir yanıt verileceğini kaydetti.

İsrail Başbakanı aynı zamanda parlamentoya çağrıda bulunarak geniş bir koalisyon hükümeti kurulması gerektiğini işaret etti.

Netanyahu, Hamas teröristlerinin Cumartesi sabahı sürpriz bir saldırı gerçekleştirdiği İsrail'in güneyindeki askeri yetkililere "Hamas'ın yaşayacağı şey korkunç olacak. Orta Doğu'yu değiştireceğiz" dedi.

İsrail'de acil olarak toplanan güvenlik kabinesi resmen savaş ilan etti, Demir Kılıçlar Operasyonu'nun başladığı açıklandı. 

İsrail ordusu, savaşın üçüncü gününde Hamas kontrolündeki Gazze Şeridi'nin tamamen kuşatılması emrini verdi.

Netanyahu toplantıda yaptığı konuşmada "Operasyonun merkezindeyiz ama bu sadece başlangıç" dedi.

Netanyahu’nun, ABD Başkanı Joe Biden’a, Gazze’ye kara harekatı başlatmaktan başka seçenekleri olmadığını söylediği öne sürülmüştü. İddiaya göre Biden da, Gazze’ye kara harekatı yapılmaması konusunda Netanyahu’yu ikna etmeye çalışmadı.

İsrail ordusuna göre 48 saat içinde 700'den fazla İsrailli öldürüldü ve 2,150 kişi de yaralandı. Filistin tarafında ise yerel makamlara göre 560 kişi öldü ve 2,900 kişi yaralandı.

netanyahu açıklama israil açıklama netanyahu israil netanyahu konuştu