İsrail Başbakanı Netanyahu: İsrail Ordusu, Gazze'deki Hedefleri Vurmaya Devam Edecek

TAKİP ET

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, güvenlik toplantısının ardından yaptığı açıklamada İsrail ordusunun Gazze'ye saldırılarına devam edeceğini duyurdu. Bunu, İsrail'in tüm halkına barış ve güvenlik sağlamak için yaptıklarını iddia etti.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırıları devam ederken İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı, Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı, ISA Başkanı ve MOSSAD Başkanı ile bir güvenlik toplantısı gerçekleştirdi. Netanyahu, toplantının ardından yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze'deki hedefleri vurmaya devam etmesi yönünde karar aldığını duyurdu..

Netanyahu, gelişmeleri şu sözlerle aktardı:

"Operasyonel planları onayladığım bir durum değerlendirmesini yeni bitirdim. Kararım, hedeflere saldırmaya devam etmektir. IDF iyi gidiyor. Bugün, başka bir üst düzey komutanı ortadan kaldırdı, bir Hamas deniz birimini vurdu ve diğer hedeflerle birlikte Hamas'ın yer altı tünel ağına saldırmaya devam ediyor."

Netanyahu, saldırıları meşru bir kisveye büründürmek için de "İsrail'in tüm halkına barış ve güvenlik sağlamak için gereken şekilde hareket etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

ABD Vetosu

Öte yandan dün, İsrail ile Filistin arasında günlerdir devam eden çatışmalara ilişkin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin ortak bir açıklama yapması, ABD tarafından bir kez daha engellenmişti.

Binyamin Netanyahu İsrail İsrail ordusu Gazze Gazze şeridi İsrail saldırıları Hamas Hamas roket roket saldırıları İsrail hava saldırıları MOSSAD ABD BM Güvenlik Konseyi veto