İsrail Bilime İtibar Ediyor: 2022 için Milyonlarca Doz Çin Virüsü Aşısı Alınacak

TAKİP ET

İsrail, 2022'de Çin virüsü aşısı satın almak için Pfizer firmasıyla anlaşma imzaladığını duyurdu. Yaklaşık 9,3 milyon nüfusu olan İsrail, Pfizer ile BioNTech ortaklığında geliştirilen aşıyı tercih etmişti.

İsrail ile Pfizer arasında varılan Çin virüsü aşısı anlaşmasını, Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Sağlık Bakanı Yuli Edelstein yaptıkları ortak yazılı açıklamayla duyurdu. Anlaşma kapsamında İsrail, gelecek yıl Pfizer'dan Çin virüsü aşısı satın alacak. Aşının miktarı ve tutarı hakkında henüz bir bilgi verilmezken İsrail basını, milyonlarca doz aşı alınacağını yazdı.

Aynı zamanda Moderna ile de Çin virüsü aşısının tedariki edilmesi için anlaşma yapmayı ümit ettiğini dile getiren Netanyahu, "İsrail, Kovid-19'a karşı mücadelede yine dünyaya liderlik edecek. Artık kapanma olmayacak" ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 9,3 milyon nüfusu olan İsrail, Pfizer ile BioNTech ortaklığında geliştirilen Çin virüsü aşısını en başta tercih etmişti.

Nüfusuna oranla dünyada en fazla aşı yapılan ülke olan İsrail'de, 5 milyon 350 bin kişiye aşının ilk dozu, 4 milyon 977 bin kişiye de ikinci dozu yapıldı. Böylece Sağlık Bakanlığının verilerine göre 2021'in Ocak'ında 10 bine dayanan günlük vaka sayısı, son günlerde 200'ün altında düşürüldü.

Aşılama sayesinde İsrail'de, 21 Şubat'tan itibaren Çin virüsü önlemleri gevşetilmiş ve dün itibarıyla da açık alanlarda maske takma zorunluluğu kaldırılmıştı.

İsrail aşı Çin virüsü Covid-19 aşısı Covid-19 pandemi aşılama koronavirüs kovid-19 pfizer biontech binyamin netanyahu