İsrail Cumhurbaşkanı Herzog Ankara'da

TAKİP ET

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog Ankara'ya geldi.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve maiyetini taşıyan uçak, Ankara Esenboğa Havalimanı'na iniş yaptı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve ona eşlik eden yetkililer tarafından karşılanan Herzog'un Türkiye programının 2 gün süreceği bildirildi.

Herzog'un programı Türkiye'nin Halaskârı, Türk Cumhuriyeti'nin Bânisi, Büyük Türk Başbuğu Mareşal Gazi Mustafa Kemâl Atatürk'ün ebedî istirahatgâhı olan Anıtkabir'i ziyaretle başlayacak.

Sonrasında AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı ziyaret edecek olan Herzog ile Edoğan ortak basın toplantısı yaparak kameraların karşısına geçecek.


Resmi Törenle Karşılandı


İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, resmi törenle karşılanıyor.



2 gün boyunca gerçekleştirilecek görüşmelerde İsrail-Türkiye ilişkilerinin ele alınacağı, görüşmeler sonrasında İsrail Cumhurbaşkanı onuruna Beştepe'de akşam yemeği verileceği bildirildi. Herzog yarın İstanbul'da Türk Yahudi cemaatinin önde gelen üyeleriyle buluşacak.

İsrail-Türkiye İlişkileri

Binyamin Netanyahu'nun Başbakanlığı döneminde ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması ve Mavi Marmara saldırısı ile İsrail-Türkiye ilişkileri zarar görmüş, Netanyahu'nun Filistinlilere karşı taviz vermez politikalarıyla Ankara-Tel Aviv ilişkileri kopma noktasına gelerek büyükelçiler karşılıklı olarak geri çekilmişti.

O dönemden bu yana diplomatik ilişkiler maslahatgüzar seviyesinde yürütülüyor. 2008 yılından bu yana Türkiye'yi ziyaret eden ilk İsrailli lider Herzog.

israil cumhurbaşkanı isaac herzog ankara esenboğa erdoğan ziyaret