İsrail'de Terör Saldırısı: Bir Filistinli 5 Sivili Öldürdü

TAKİP ET

İsrail'in Bnei Brak kentinde düzenlenen silahlı saldırıda 5 sivil öldürüldü.

İsrail medyasının aktardığı haberlere göre Tel Aviv'in doğusunda bulunan Bnei Brak şehrinde meydana gelen terör saldırısında 5 sivil yaşamını yitirdi.

Batı Şeria'da bulunan Cenin kenti yakınlarındaki bir köyde yaşayan bir Filistinlinin gerçekleştirdiği belirtilen silahlı saldırı, bir sivil tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
 
Görüntülerde şahsın sivillere uzun namlulu silahla ateş açtığı görülüyor. Bundan 3 gün önce gerçekleştirilen ve 2 polisin ölümüne, 3 polisin yaralanmasına yol açan terör saldırısını dinci terör örgütü IŞİD üstlenmişti.

HaberTürk'ün aktardığında göre ikinci saldırının ardından İsrail halkına seslenen Başbakan Naftali Bennett, yeni bir terör dalgasıyla karşı karşıya olduklarını belirterek "Bu (saldırılar), güvenlik teşkilatının yaratıcı olmasını, kendimizi yeni tehdide adapte etmemizi ve bazen örgütsel bağlantısı olmadan yalnız hareket eden bireyler hakkındaki uyarı işaretlerini önceden okumamızı ve terörü daha gerçekleşmeden engellemek için sahada kontrolü elimizde bulundurmamızı gerektiren; İsrail ordusu, İç Güvenlik Servisi Şin-Bet ve İsrail polisi için büyük ve karmaşık bir meydan okumadır" ifadelerini kullandı.

Saldırının ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas saldırıyı kınarken Hamas, sivilleri hedef alan saldırıların "meşru müdafaa" olduğunu savundu.

israil terör saldırısı filistinli 5 sivili öldürdü