İsrail'den Türkiye'deki Vatandaşlarına: Kendinizi Otel Odalarına Kilitleyin, İsrailli Olduğunuzu Gizleyin

TAKİP ET

İsrail, Türkiye'deki vatandaşlarına yönelik uyarılarını yineledi.

Son günlerde İsrail, terör saldırısı tehlikesi gerekçesiyle Türkiye'deki vatandaşlarına yönelik "Eve dönün" çağrılarını sıklaştırdı.

Son olarak adının açıklanmaması şartıyla Times of Israel'e açıklamalarda bulunan İsrailli üst düzey siyasi ve güvenlik yetkilileri İsrail vatandaşlarına Türkiye'yi derhal terk etmeleri, edemiyorlarsa kendilerini otel odalarına kilitlemeleri ve İsrail vatandaşı olduklarını gizlemeleri çağrısında bulundu.

İstanbul'daki herhangi bir İsraillinin herhangi bir otelde, restoranda ve benzeri eğlence merkezlerinde hedef alınabileceği uyarısında bulunan yetkililer vatandaşlarına şehri terk etmesi çağrısı yapılırken Türk yetkililerle iş birliği halinde oldukları da vurgulandı.

İran ajanlarının planlı saldırılarının İsrail ve Türk istihbaratının ortak çalışmalarıyla engellendiği ve bazı İranlı şüphelilerin yakalandığına yönelik raporların doğrulandığı belirtildi.

"İran Hücrelerine 'Ne Pahasına Olursa Olsun' İsraillileri Hedef Almalarını Emretti"

Yetkililer İran'ın Türkiye'deki hücrelerine "ne pahasına olursa olsun" İsraillileri hedef almalarını emrettiğini ve herhangi bir İsraillinin Türkiye'nin herhangi bir yerinde saldırıya uğrayabileceğini açıkladı. 

Yetkililerden biri "Bir İsrailli için şu anda İstanbul'da olmak kaderi çağıran bir Rus ruleti oynamaya benziyor" ifadelerini kullandı. Yetkili, mevcut durumu tüm çıplaklığıyla anlatabilselerdi İsraillerinin yangından kaçar gibi kaçıyor olacaklarını belirtti.

Türkiye'de şu anda 2 bin İsrailli olduğu belirtiliyor.

israil türkiye vatandaşlarına kendinizi otel odalarına kilitleyin israilli olduğunuzu gizleyin