İsrail Ekonomi Bakanı 'Dine Dayalı Ekonomi' İstiyor

TAKİP ET

İsrail'in yeni hükümetinde maliye bakanlığını üstlenecek olan Bezalel Smotrich, ekonomi politikasının Tevrat'taki dini temellere oturtacağını söyledi.

İsrail'de kurulacak hükümette maliye bakanı olması beklenen Dini Siyonizm Partisi Başkanı Bezalel Smotrich, ekonomi stratejisinde Tevrat'taki dini inançların da yer alacağını ve bunun İsrail'e refah getireceğini söyledi.

Smotrich, bu koltukta ekonominin iç işleyişine derinlemesine ineceğini söylese de "Tevrat'ın da tanrıya biat etmenin refah getireceğini öğrettiğini" savundu.

"Kapitalizmi Denediler, Sosyalizmi Denediler"

Ultra-orthodoks Mishpacha dergisine konuşan Smotrich, "Çok sayıda ekonomi teorisi denendi, değil mi? Kapitalizmi denediler, sosyalizmi denediler. Denemedikleri tek bir şey var, o da biat etmek" ifadelerini kullandı. Smotrich, kendisi gibi inançlı kişilerin "İsrail Tevrat'ı ve Yahudiliği ne kadar teşvik ederse, Tanrı'nın o kadar büyük bir bolluk bahşedeceğine inandığını" söyledi.

Smotrich, dini internet sitesi Kikar Hashabat'la söyleşisinde de, yeni hükümetin harcama önceliklerinde, devletin dini okullara desteğinin ciddi ölçüde artacağını açıkladı.

israil israil ekonomi bakanı dine dayalı ekonomi bezalel smotrich