İsrail Gazze'yi Bombalarken, Burak Erdoğan'ın Gemisi İsrail'den Sevkiyata Devam Etti

TAKİP ET

İslamcıların sözde boykotu iktidar çevresinde işlemiyor.

Hamas'ın 7 Ekim'de düzenlediği terör saldırılarıyla başlayan savaş devam ediyor. İsrail, Hamas'ın terör saldırılarına karşılık Gazze'de adeta bir soykırım başlattı. 

İsrail'in saldırılarına karşın İslamcılar İsrail'e destek olduğunu iddia ettikleri bazı firmaları boykota başladı. Kimi İslamcılar işi daha ileri götürerek bu firmalardan alışveriş yapan vatandaşlara saldırdı. 

Öte yandan gazeteci Metin Cihan'ın paylaşımlarına göre İsrail Gazze'yi bombalarken AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Burak Erdoğan'ın gemisi İsrail'den sevkiyata devam etti. 

11 Ekim'de İskenderun Limanı'ndan kalkan Manta Denizcilik'e ait Halit Yıldırım adlı gemi, 14 Ekim'de İsrail'in Aşdod Limanı'na varıp burada yükleme yaptıktan sonra 18 Ekim'de yükünü teslim etmek üzere Florida'ya hareket etti.

Metin Cihan şu ifadeleri kullandı:

Bu geminin Burak Erdoğan ile ne ilgisi var? Google arama satırına şirketin adını (Manta Denizcilik) ya da geminin adını (Halit Yıldırım) yazın, yanına da Burak Erdoğan ekleyin, birçok haber göreceksiniz. Fakat ben bununla yetinmeyeceğim. Resmi kaynaklardan kanıtlar sunacağım.

Halit Yıldırım gemisinin bağlı bulunduğu şirket olan Manta Denizcilik'in resmi kayıtlarına İstanbul Ticaret Odası sayfasıdan baktığımızda sahibinin Mecit Mert Çetinkaya olduğunu görüyoruz. Şirketin adresi ise Salacak İskele Caddesi 18 olarak görünüyor. Adresi aklımızda tutalım.

ama önce Mecit Mert Çetinkaya'ya bakalım. Ticaret Sicil Gazetesin'den TC kimlik no'sunu buldum ve İTO bilgi bankasından diğer şirketini tespit ettim. MB Denizcilik. Burak Erdoğan'ın şirketi. Şimdi adrese bakalım. Evet aynı. Web sitesi aynı. Ortağına bakalım. Evet, Burak Erdoğan.

 

Özetle, Cumhurbaşkanı Erdoğan 17 Ekim'de hastane bombaladığı için İsrail'i kınarken, oğlu Burak Erdoğan'ın şirketi İsrail limanında yükleme yapıyordu. 28 Ekim'de yine İsrail'e laflar dizip insanları mitinge çağırırken, oğlunun gemisi yükünü almış, Cebelitarık Boğazı'nı geçiyordu.

 

israil gazze burak erdoğan metin cihan burak erdoğanın gemisi gemi halit yıldırım gemisi