İsrail Genelkurmay Başkanı Savaş Çağrısında Bulundu

TAKİP ET

Gece saatlerinde Gazze Şeridi'ne hava saldırısı düzenleyen İsrail, aralarında 9 çocuğun da bulunduğu Filistinli sivilleri katletti. İsrail Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi savaş çağrısında bulundu.

Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’ya düzenlediği saldırıda Müslüman cemaati hedef alan İsrail  kuvvetlerinin başlattığı olaylar, dün gece saatlerinde hava saldırısıyla sonuçlandı. İsrail, Gazze’ye düzenlediği hava saldırısında 9’u çocuk 24 masum sivili şehit etti. İsrail, dün geceden beri bölgedeki saldırılarını sürdürüyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, İsrail’i hedef alanların “ağır bedel” ödeyeceğini belirtmesinden sonra İsrail Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi, adeta savaş çığırtkanlığı yaptı.

"Hazır Bekleyin"

İsrail basınında çıkan haberlere göre İsrail Genelkurmay Başkanı Kochavi, Salı günü yaptığı açıklamada, İsrail Savunma Kuvvetleri’ne “Hazır bekleyin” çağrısında bulundu. Gazze’ye düzenlenen saldırıdan sonra durum değerlendirmesinde bulunan Kochavi, “Tüm silahlı kuvvet birimlerinin belirsiz süre boyunca çok daha geniş bir saldırı için hazırlık yapması gerekiyor” ifadelerini kullandı. Ayrıca “Dış tehditlere yönelik saldırıların nerede olursa olsun devam etmesi gerektiğine” dikkat çeken Kochavi, Gazze Şeridi yakınlarındaki hava savunma, istihbarat ve hava kuvvetleri için de güçlendirme emrini verdi.

israil kudüs mescidi aksa filistin saldırı gazze müslüman islam islamiyet yahudi aviv kochavi netanyahu