İsrail Güçleri BBC, AP ve Al Jazeera Ofislerinin Bulunduğu 13 Katlı Binayı Yerle Bir Etti

TAKİP ET

İsrail güçlerinin bombaladığı 13 katlı medya binası ikinci saldırının ardından yerle bir oldu.

Kudüs'te 7 Mayıs Kudüs Günü (Filistinlilerin) sonrasında ortaya çıkan gerginlik, 30 bin sivil Yahudi işgalcinin 8 Mayıs'ı 9 Mayıs'a bağlayan geceye denk gelen Kadir Gecesi Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskınla çatışmalara dönüşmüş, 10 Mayıs Kudüs Günü (İsraillilerin) ise olaylar tamamıyla kontrolden çıkmıştı.

Beş gündür karşılıklı olarak süren saldırılarda onlarca insan hayatını kaybetti ve yüzlerce insan yaralandı. Videoda İsrail güçlerinin bombaladığı BBC, Associated Press ve Al Jazeera gibi medya ofislerinin yanı sıra birçok muayenehane, avukatlık bürosu ve sivil ikametgahın bulunduğu 13 katlı binanın çöküş anı görülüyor. Binanın saldırı öncesinde tamamıyla boşaltıldığı, bu yüzden bir can kaybı yaşanmadığı belirtilirken, Associated Press, İsrail ordusunun binanın vurulacağını önceden sahibine haber verdiğini kaydetti.

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın daha önce yaptığı açıklamasına göre İsrail'in Gazze saldırılarında 39'u çocuk, 22'si kadın 140 insan yaşamını yitirirken binden fazla insan yaralandı.

İsrail Savunma Bakanı 11 Mayıs'ta verdiği "Gazze'de binalar çökmeye devam edecek" vaadine sadık kaldı ve Gazze şeridinde 500'den fazla bina yerle bir edildi.

Mısırlı haber kaynakları ise İsrail ile Filistin arasındaki ateşkes görüşmelerinde ilerleme sağlandığını iddia etmişti.

İsrail Güçleri BBC Associated Press ve Al Jazeera Ofislerinin Bulunduğu 13 Katlı Binayı Yerle Bir Etti