İsrail: İran'ı Durdurmanın Tek Yolu Masaya Askeri Tehdit Koymaktır

TAKİP ET

İsrail Başbakanı Yair Lapid dikkat çekici bir açıklama yaptı.

İsrail'i ziyaret eden ABD Başkanı Joe Biden, İsrail-Filistin meselesinin çözümü için en ideal yolun "iki devletli çözüm" olduğunu vurguladı. Başbakan Yair Lapid ile görüşen Biden'ın ziyaretinde Kudüs Müşterek Stratejik Ortaklık Deklarasyonu imzalandı.

İki liderin ortak basın toplantısında Biden, Rus diktatörü Putin'in Ukrayna'ya saldırısının tüm dünyadaki barış ve istikrara bir meydan okuma olduğunu söyledi. Rusya'nın saldırısının stratejik bir başarıya dönüşmesi gerektiğini söyleyen Biden, "ABD, Rus şiddeti tarafından harap olan ve yerlerinden edilen Ukrayna ve Ukraynalıları desteklemeye devam edecektir" dedi.

"İran'ın Nükleer Güç Olmasına İzin Vermeyeceğiz"

"İran'ın nükleer güç olmasına asla izin vermeyeceğiz" diyen Biden, Hizbullah gibi terör örgütlerine karşı İsrail'le birlikte karşı koymaya devam edeceklerini söyledi.

"Diplomasi İşe Yaramayacak"

İsrail Başbakanı Yair Lapid ise görüşmede İran tehdidine ilişkin konuştuklarını ve İran'ın nükleer bir güç olmasına izin verilmeyeceğini vurguladı. Biden'a dönerek İran'ın nükleer girişimine karşı "diplomasinin işe yaramayacağını" savundu.

"Dünyadaki Tek Yahudi Devletini Yok Etmek İstiyorlar"

"Dünyadaki tek Yahudi devletini yok etmek istiyorlar. Buna asla izin vermeyeceğiz" diyen Lapid, Biden'a dönerek "Sözler onları durduramayacak. Sayın Başkan, diplomasi onları durduramayacak. İran'ı durduracak tek şey, nükleer programlarını geliştirmeye devam ederlerse özgür dünyanın güç kullanacağını bilmektir. Onları durdurmanın tek yolu, masaya dikkate değer bir askeri tehdit koymaktır"diye konuştu.

İsrail iran durdurmanın tek yolu masaya askeri tehdit koymaktır