İsrail'le Ticaret İddialarının Odağındaki Haluk Bayraktar, İmamoğlu'nu Hedef Aldı: Tasmalı Köpeklerini Saldırtmayı Bırak

TAKİP ET

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, İsrail'e jet yakıtı sattıkları iddiasına ilişkin yaptığı açıklamada, iddiayı ortaya atanların İBB'nin ekibinden olduğunu ileri sürdü.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar'ın ağabeyi ve Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, İsrail'e jet yakıtı satıldığına dair iddialara yönelik açıklama yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef alan Bayraktar bu iddiaların iftira olduğunu söyledi. 

Ticaret Bakanlığı, Filistin-İsrail savaşının başladığı günden bu yana İsrail'le ticaret yapıldığı iddialarıyla gündemden düşmemiş ve eleştirilmişti. Saldırıların 185. gününde 54 üründe İsrail'le ticareti kestiğini aktardı. Tepkilere neden olan ürünler arasında uçak benzini jet yakıtı da yer alıyordu. Ayrıca bu jet yakıtının da Baykar tarafından satıldığı iddia edildi. 

Söz konusu iddia ile ilgili açıklama yapan Haluk Bayraktar sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

 “Baykar, Türkiye'den Gazze'ye en büyük insani yardımı gerçekleştirmiş bir firmadır. Firmamızın tek faaliyet alanı insansız hava aracı sistemleridir. Bu iftirayı yayanları mahkemeye verip takipçisi olacağım. Oluşacak tazminatlar da yine Gazze'ye yardım olarak aktarılacaktır”

Jet yakıtlarının Baykar tarafından satıldığı iddiasını bir İBB çalışanının ortaya attığını ileri sürerek İmamoğlu'na şöyle seslendi: 

"Bizim için nefsin izzeti yoktur yaptığın işin izzeti vardır. Attığınız iftiralar bizde bir toz zerresi kadar iz bırakmaz. Milletimiz de, Gazzeliler de bizim duruşumuzu iyi bilir. İsrail’e jet yakıtı sattığımız iftirasını atan alçak kim diye baktım. Gördüm ki İBB Başkanının iletişim kampanyalarını yöneten strateji ekibinde yer alıyormuş. 'Alevilerin de pkk’sı olmalı' diye yazılar yazıyor, dhkp-c güzellemesi yapıyormuş. Bu pkk’lıları besleyen Ekrem İmamoğlu'na sesleniyorum: Tasmalı köpeklerini saldırtmayı bırak. Yalandan başka söyleyecek lafın varsa, mertçe yüzümüze söyle de cevabını verelim."

haluk bayraktar selçuk bayraktar baykar ekrem imamoğlu ibb istanbul uçak jet yakıtı israille ticaret