İsrail Menşeli Çin Virüsü İlacının Faz-2 Deneylerine Geçildi: 16 Hastadan 14'ünü Tedavi Etti

TAKİP ET

İsrailli Bonus BioGroup şirketinin geliştirdiği MesenCure adlı ilacın hastaneye yatan Çin Virüsü hastalarının yüzde 88'inde etkili olduğu açıklandı.

Bonus BioGroup'un Mayıs ayında geliştirdiği söz konusu ilacın yaşları 45 ila 75 arasında değişen ve tamamı hastalığı ağır geçiren 10 Çin Virüsü hastasında kullanıldığı bildirilmiş, bu hastaların halihazırda kronik bir hastalığa sahip olduğu belirtilmişti.

Söz konusu hastalara ilacın uygulanmaya başladığı ilk 5 günde akciğer iltihabının yüzde 55'ten yüzde 15'e kadar düştüğü ve bir aylık sürede bu oranın yüzde 1'e düştüğü bildirildi.

Bu 10 hastanın yanı sıra MesenCure ilacının 6 farklı hastada da kullanıldığı ve 16 hastadan 14'ünün taburcu edildiği kaydedildi.

Bu verilerin yayımlanmasının ardından İsrail Sağlık Bakanlığı talep eden hastanelerin ikinci faz deneylerine katılabilmesine ve ilacın kabul eden hastalar üzerinde kullanılabilmesine onay verdiğini açıkladı.

MesenCure ilacının bağışlanan mezenkimal kök hücrelerden oluşturuluyor ve hastalara kan nakli yoluyla uygulanıyor. Kan nakliyle hastalara geçen bu kök hücreler hasarlı dokulara geçerek iyileşme sağlıyor.

Bonus BioGrop'un 10 yıla yakın bir süredir üzerinde çalıştığı mezenkimal kök hücre temelli ilacın Çin Virüsü hastalarında solunum güçlüğü ve akciğer iltihabını iyileştirdiği bildirildi.

İsrail Menşeli Çin Virüsü İlacı Hastaneye Yatan Vakaların Yüzde 88'i Üzerinde Başarılı