İsrail Rusya'dan İnsanî Bir Konuda Yardım Talep Etti

TAKİP ET

İsrail basınında yer alan iddiaya göre İsrail, Suriye ile alakalı insanî bir konuda Rusya'dan yardım talep etti.

İddiaya göre İsrail kabinesi, içeriği ve mahiyeti gizli tutulan insanî bir konu için dün akşam acil olarak toplandı. Ancak yerel basına göre Tel Aviv'in Moskova'dan yardım umduğu insanî konunun ayrıntılarına ilişkin herhangi bir bilgi edinilemedi. Zira basına bilgi sızdırılmasını önlemek için toplantı öncesinde kabine üyelerine gizlilik belgesi imzalatıldığı söylentiler arasında. Nitekim yaklaşık bir saat süren toplantının ardından bir açıklama yapılmadı. 

Öte yandan geçen hafta İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin telefonda görüşürken İsrail Savunma Bakanı Beni Gantz ve Dışişleri Bakanı Gabi Aşkenazi de Rus mevkidaşlarıyla yine telefon aracılığıyla görüşmüştü. 

Söz konusu insanî konunun, Birinci Lübnan Savaşı sırasında kaybolan ve kendilerinden bir daha haber alınamayan İsrail askerleriyle ilgili olduğu düşünülüyor. Zira 11 Haziran 1982'de Lübnan'ın güneyindeki çatışmalarda kaybolan söz konusu beş askerden biri olan Zachary Baumel'in ceset kalıntıları, Rus askerî güçleri tarafından 2019'da Suriye'de bulunmuştu. Baumel'a ait bu kalıntılar, 2019'un Nisan'ında Rusya üzerinden İsrail'e getirilmişti. Geriye kalan askerlerle alakalı bir gelişme olduğu tahmin ediliyor.

İsrail Rusya Suriye Birinci Lübnan Savaşı Netanyahu Putin