İsrail Savunma Bakanı Gantz: Ahlakî Vaazlara Kulak Asmayacağız

TAKİP ET

İsrail Savunma Bakanı Beni Gantz, "İsrail ateşkese hazırlanmıyor" diyerek operasyonların devam edeceğini ilan etti. İsrail'e karşı uluslararası tepkilere ilişkin "İsrail vatandaşlarını koruma görevimize karşı ahlakî vaazlara kulak asmayacağız" diye konuştu.

The Times of Israel gazetesine göre İsrail Savunma Bakanı Gantz, Hamas'ın roket saldırılarından en büyük zararı gören kentlerden Askalan'ı ziyaret etti.

Burada yaptığı açıklamada İsrail'in saldırılarını durdurmayacağını ilan eden Gantz, "İsrail ateşkese hazırlanmıyor. Şu anda bu operasyonun ne zaman sona ereceği belli değil. İsrail Savunma Kuvvetleri, saldırılara devam edecek ve uzun vadede tam bir sükûnet sağlayacak" dedi.

Gantz, Gazze'de sivil yerleşim noktalarına saldırılar düzenleyen İsrail'e karşı uluslararası tepkilere ilişkin "İsrail vatandaşlarını koruma görevimize karşı ahlakî vaazlara kulak asmayacağız" diye konuştu.

OHAL Uzatılacak

Bu arada Gantz, iki gün önce ilan ettiği olağanüstü hâlin (OHAL) sona ermesine saatler kala bu uygulamanın uzatılması için de harekete geçti. Gantz, hükûmetten OHAL'in iki hafta daha uzatmasını talep etti.

Açıklamada, OHAL'in Gazze Şeridi'ne yaklaşık 80 kilometre uzaklıktaki bölgeler için uygulanacağı duyuruldu. Uygulamanın, güvenlik güçlerine kalabalığı ve gösterileri kontrol etme, istihbarata uygun olarak belirli alanları temizleme ve okulları kapatma yetkisi vereceği aktarıldı.

İsrail Filistin Gazze Savunma Bakanı Beni Gantz Doğu Kudüs Hamas Hamas roket İsrail-Filistin çatışması İsrail saldırıları OHAL Gazze Şeridi