İsrail Son 20 Yılın En Büyük Operasyonunu Sonlandırdı

TAKİP ET

İsrail, son 20 yılın en büyük Batı Şeria operasyonunu sonlandırdı. Operasyon sonlandıktan sonra askerler, Cenin'den çekildi.

İsrail, son 20 yılın en büyük Batı Şeria operasyonunu sonlandırdı. Operasyon tamamlandıktan sonra İsrail, silahlı güçlerini Cenin'den çekti.

İsrail ordusu sözcüsü Daniel Hagarti, Cenin'den silahlı güçlerin çekildiğini ve Cenin'deki operasyonun tamamlandığını ifade etti. The Guardian'ın aktardığına göre görgü tanıkları, salı günü güneşin batmasının ardından İsrail konvoylarının Cenin'den uzaklaştığını belirtti. Hagarti ayrıca İsrail askerleri çekilirken, çarşamba günü sabah saatlerinde Gazze'den İsrail'e doğru 5 roket ateşlendiğini ve İsrail'in de karşılık olarak Gazze'de bir yer altı silah üretim tesisini vurduğunu ifade etti.

Operasyonun tamamlanmasının ardından Cenin mülteci kampındakiler, sabah saatlerinde evlerini tamir etmeye ve enkazları temizlemeye başladılar. Elektrikçiler, kampa tekrar elektrik sağlamak için çalışmalarını başlattı. Kamptaki son yangınların da sabah saatlerinde söndürüldüğü ifade edildi. 

En az 5'i savaşçı olan 12 Filistinli saldırılarda hayatını kaybetti. İsrail ise bir askerinin Cenin'de öldürüldüğünü bildirirken, sağlık yetkilileri, Cenin'de onlarca sivilin yaralandığını ifade etti. 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Cenin bölgesindeki bir İsrail askeri karakolunu ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, “Şu anda operasyonumuzu tamamlıyoruz, Cenin’deki kapsamlı operasyonumuzun tek seferlik olmayacağını söyleyebilirim”  şeklinde konuştu. Netanyahu,  ayrıca “terörizmi" gördükleri her yerde yok edeceklerini söyledi.

 

 

israil Filistin batı şeria operasyon gazze binyamin netanyahu netanyahu