İsrail, Suriye'de Şam ve Halep Havalimanlarını Vurdu

TAKİP ET

Suriye devlet televizyonunun aktardığına göre; İsrail, Şam ve Halep'teki havalimanlarını hedef aldı. Suriye'nin, İsrail'in hava saldırısına karşılık savunma sistemlerini aktif hale getirdiği bildirildi.

Suriye devlet televizyonu SANA'nın aktardığına göre; İsrail, Şam ve Halep'teki havalimanlarını hedef aldı. Suriye'nin, İsrail'in hava saldırısına karşılık savunma sistemlerini aktif hale getirdiği bildirildi.

İsrailli Haaretz gazetesi de haberi doğruladı.

İran'ın Şam yönetimi saflarında yer alan İran destekli terörist gruplara ve Lübnan'daki Hizbullah'a askeri sevkiyat yapmak için Suriye'deki havalimanlarını kullandığı biliniyor.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, “Suriye'den İsrail'e yönelik çok sayıda top atıldığı tespit edildi” demişti. Açıklamada, top mermilerinin bir kısmının İsrail topraklarına ulaştığı ve açık alanlara düştüğü kaydedildi. İsrail güçlerinin de Suriye topraklarından atışların yapıldığı kaynaklara topçu bombardımanı ve havan ateşiyle karşılık verdiği belirtildi.

Bununla beraber İsrail'in havalimanlarına yaptığı saldırıların İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın Suriye ziyaretinden önce gerçekleşmesi ilgi çekti.

Abdullahiyan, Filistin'deki durum hakkında istişarelerde bulunmak üzere önce Irak'a gideceğini daha sonra Lübnan ve Suriye'yi ziyaret edeceğini açıklamıştı.

 

israil havalimanları israil suriye israil suriye havalimanları israil şam halep şam halep havalimanı