İsrail-Türkiye İlişkileri Düzelme Yolunda

TAKİP ET

Voice of America'nın haberine göre İsrail ve Türkiye ilişkileri yeni bir noktanın eşiğinde olabilir.

Dorian Jones'un yaptığı haberde, bazı Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgilere göre ikili diplomatik ilişkilerin Mart ayı itibarıyla yeniden başlayabileceği kaydedildi. İki ülke arasındaki ilişkiler son olarak 2017 yılında yükselen tansiyon nedeniyle Türkiye’nin büyükelçisini geri çekmesiyle durmuştu.

Haberde, "Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyesi Mesut Hakkı Çaşın, İsrail’in bir adım atması halinde Türkiye’nin iki adım atabileceğini dile getiriyor" denilerek Türkiye'nin anlaşmaya yatkın olduğu vurgulandı. Türkiye’nin Mart ayı itibarıyla İsrail’e büyükelçi atamasının da mümkün olabileceği kaydedildi.

Habere göre Mesut Hakkı Çaşın, "Mavi Marmara olayının ardından Türkiye ve İsrail arasında bir başka kazanın daha yaşanmasının istenmediğini iki ülkenin arasındaki ilişkilerin ve güvenliğin son derece önemli olduğunu" belirtiyor.

ABD Başkanı Donald Trump’ın 6 Aralık 2017 tarihinde Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması ve İsrail güvenlik güçlerinin Filistinli protestoculara yönelik müdahalesi sonrası Türkiye ve İsrail, karşılıklı olarak büyükelçilerini geri çekmişlerdi.

israil türkiye israil türkiye erdoğan netanyahu israil türkiye ilişkileri normalleşme netanyahu erdoğan rte erdoğan israil netanyahu türkiye büyükelçi geri çekti kudüs başkent ilişkiler