İsrail ve Bahreyn'in Diplomatik İlişkileri Resmen Başladı: Filistin "Sırtımızdan Vurulduk"

TAKİP ET

İsrail ile Bahreyn arasında, başkent Manama'da yapılan imza töreniyle iki ülke arasındaki diplomatik ilişkiler resmi olarak başladı.

İsrail ve Bahreyn arasında Bahreyn'in başkenti Manama'da düzenlenen imza töreni ile resmi olarakdiplomatik ilişkiler başlatıldı. ABD arabuluculuğunda Pazar günü imzalanan anlaşmanın ardından, iki ülkenin karşılıklı olarak büyükelçiliklerini açması beklenirken Bahreyn; Mısır, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin ardından, 1948'de kurulan İsrail devletini tanıyan dördüncü Arap ülkesi oldu.

Filistinliler "Sırtımızdan Vurulduk"

Filistinliler ise BAE ve Bahreyn'in İsrail ile yaptığı anlaşmaları 'sırtından vurulmak' olarak niteleyerek, kınadı.

İmza töreninde Bahreyn Dışişleri Bakanı Abdullatif bin Raşid ez-Zeyani iki ülke arasında her alanda verimli bir iş birliği kurmayı umduklarını belirtirken bölgede barış çağrısı da yaparak, Filistin sorununa iki devletli çözümü desteklediklerini söyledi.

Kral ve Veliaht Prens Törene Katılmadı

Anlaşmayla iki ülke diplomatlarına vize serbestliği de getirilirken Bahreyn Kralı Hamad bin Isa Al Halife ile veliaht Prensi ve başbakan Selman bin Hamad Al Halife ise imza törenine katılmadı.

israil filistin bahreyn diplomatik ilişkiler başladı remsen diplomatik ilişikiler başladı filistin sırtımızdan vurulduk edi başkent manamada imza atıldı abd arabulucu büyükelçilik açılacak mısır ürdün bereketli hil