İsrail ve Yunanistan Arasında 400 Milyon Dolarlık Tanksavar Füzesi Anlaşması

TAKİP ET

İsrail Savunma Bakanlığı, Yunanistan'a Spike güdümlü tanksavar füze sistemi satışı için anlaşmanın imzalandığını duyurdu. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, anlaşmanın iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendireceğini söyledi.

İsrail Savunma Bakanlığı, Yunanistan ile 400 milyon dolarlık bir silah anlaşması imzaladığını açıkladı. Anlaşmaya göre, İsrail’in devlet savunma sanayi şirketi Rafael tarafından üretilen Spike güdümlü tanksavar füze sistemi Yunanistan’a satılacak.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, yaptığı açıklamada, “Bu anlaşma, iki ülke arasındaki stratejik ortaklığı ve dostluğu pekiştirecek. Yunanistan ile savunma alanında işbirliğimizi geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Rafael CEO’su Yoav Har-Even ise, “Spike füzeleri, Yunan ordusunun operasyonel kabiliyetini artıracak. Rafael olarak Yunanistan ile uzun vadeli bir ortaklık kurmayı ve yakın gelecekte daha fazla işbirliği yapmayı umuyoruz” ifadelerini kullandı.

İsrail hükümeti ve Rafael, geçen hafta NATO‘ya yeni katılan Finlandiya’ya 344 milyon ABD doları karşılığında ‘Davud’un Sapanı’ adlı hava savunma sistemi satacağını açıklamıştı.

Spike Füzesi Nedir?

Spike füzeleri, 25 kilometre etkili menzile sahip olan ve zırhlı hedefleri ve düşman tahkimatlarını imha etmek için tasarlanmış olan dördüncü nesil taşınabilir güdümlü tanksavar füzeleridir. Avrupa Birliği (AB) ve NATO ülkeleri tarafından yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

israil yunanistan spike tanksavar füze anlaşma