İsrail ve Yunanistan'dan ''Aşı Pasaportu'' Anlaşması

TAKİP ET

Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, iki ülke arasındaki seyahatler konusunda yeşil aşı pasaportu kullanımı üzerine anlaşmaya vardıkları açıklandı.

Başbakan Miçotakis, İsrail’e düzenlediği bir günlük resmi ziyarette, Yunanistan ile İsrail arasındaki seyahatler konusunda yeşil aşı pasaportu kullanımı üzerine Netenyahu ile anlaşmaya varıldığını açıkladı. 

Koronavirüs aşısı olanların iki ülke arasında herhangi bir kısıtlama veya karantina olmaksızın seyahat edebileceği söylendi. 

Yunanistan ve İsrail Arasındaki İlişkilere Yönelik Değerlendirmeler Yapıldı

İki lider yaptıkları görüşmenin ardından düzenledikleri ortak basın toplantısında, İsrail ile Yunanistan arasındaki ikili ilişkilere yönelik değerlendirmelerde bulundu.

İsrail ile Yunanistan arasında ticaret, güvenlik ve teknoloji alındaki iş birliğinin büyüdüğünü belirten Netanyahu, Miçotakis ile Doğu Akdeniz Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (EastMed), iki ülke arasındaki turizmin geliştirilmesi ve Covid-19'a karşı mücadele başta olmak üzere birçok konuyu ele aldıklarını söyledi.

Miçotakis ise İsrail’in Covid-19'a karşı aşılama sürecindeki başarısından dolayı Netanyahu’yu tebrik ederken, seyahat kısıtlamaları kalktıktan sonra İsrailli turistleri Yunanistan’da ağırlamayı sabırsızlıkla beklediklerini sözlerine ekledi.

yunanistan israil yeşil aşı pasaportu miçotakis netenyahu