İsrail'de Çin Virüsü Kaynaklı Ölümler Yüzde 98 Azaldı

TAKİP ET

Aşılama kampanyasında dünyanın en başarılı ülkelerinden biri olan İsrail'de Çin virüsü kaynaklı ölüm vakalarının yüzde 98 oranında düştüğü bildirildi.

Yalnızca acil kullanım onayı almış olan mevcut Çin virüsü aşılarının sıhhati salgının başından bu yana tartışılırken, İsrail'den gelen veriler, virüsle mücadelede doğru yöntemi ortaya koyuyor.

19 Aralık 2020 tarihinde aşılamanın resmi olarak başladığı ülkede salgının zirveyi gördüğü Ocak ortasına göre 7 Mayıs itibarıyla vaka sayıları yüzde 99 (bir milyon insanda günlük yaklaşık 5 vakaya), hastalığı ağır geçiren kişilerde yüzde 98 (bir milyon insanda günlük yaklaşık 0,4 vakaya) ve ölüm oranlarında ise yüzde 98 (bir milyon insanda günlük yaklaşık 0,2 vakaya) düşüş gözlemlendi.

Toplam ülke nüfusunun yüzde 55'inden fazlasının bütün dozlarla birlikte aşılandığı bildirilen İsrail'de yoğunlukla Pfizer BioNTech ve kısmi olarak da Moderna aşıları kullanılıyor.

Uygulamaya koymasa da İsrail, Çin ve Rus aşıları dahil dünyada üretilen bütün aşılardan satın almak için anlaşmalar da gerçekleştirmişti.

 

İsrail'de Çin Virüsü Kaynaklı Ölümler Yüzde 98 Azaldı