İsrail'de Yine Koalisyon Krizi

TAKİP ET

İsrail'de koalisyon hükümetinin ortaklarından olan Savunma Bakanı Benny Gantz, partisi Mavi-Beyaz'ın yarın Meclis'in feshedilmesi yönündeki oylamaya destek vereceğini açıkladı.

İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki koalisyon hükümetinin ortaklarından olan Savunma Bakanı Benny Gantz, partisi Mavi-Beyaz'ın yarın Meclis'in feshedilmesi yönündeki oylamaya destek vereceğini duyurdu.

Koalisyon hükümetinin ortaklarından olan Benny Gantz düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Netanyahu'yu eleştirerek ülkenin erken seçimin eşiğinde olduğunu belirtti. Netanyahu'nun verdiği sözleri tutmadığı ve İsrail kamuoyuna yalan söylediğini iddia eden Savunma Bakanı, İsrail Başbakanı'nın hakkındaki yolsuzluk davasından kurtulmayı amaçladığını söyledi.

Gantz, Netanyahu liderliğindeki koalisyon hükümetini daha fazla destekleyemeyeceğini belirterek, yarın Meclis'in feshedilmesi için yapılacak oylamaya destek vereceklerini açıkladı.

Bazı uzmanlara göre ise, Gantz'ın bu açıklamayla 2021 yılı bütçesinin Meclis'ten geçmesini kabul etmesi için Netanyahu üzerinde baskı kurmayı amaçlıyor.

Meclis'in feshedilerek erken seçime gidilmesi için muhalefet tarafından verilen önergenin ilk oylaması yarın gerçekleştirilecek.

Yasa gereği, 23 Aralık’a kadar 2020’nin yıllık bütçesinin Meclis'ten geçmemesi halinde zorunlu olarak erken seçime gidilecek.

benny gantz binyamin netanyahu israil seçim koalisyon