İsrailli Eczacıya Yanlışlıkla Dört Doz Aşı Yapıldı: Sorun Yok

TAKİP ET

Pazar günü aşı uygulamasına başlanan İsrail'de, bir eczacıya Pfizer-BioNTech tarafından geliştirilen aşıdan yanlışlıkla dört doz yapıldı.

Maccabi Sağlık Hizmetleri’nde görevli eczacı Uday Azizi, kendisine aşı yapan sağlık görevlisinin Pfizer’in dağıttığı şişelerin her birinde beş hatta bazılarında daha fazla doz aşı olduğunu bilmediğini söyledi.

Şişedeki bir dozun daha önce başka birine uygulandığının düşünüldüğünü belirten Azizi, “Geri kalan dört dozu da bana yapmış. Ama kendimi iyi hissediyorum. Bir sorun yok dedi.

Aşıyı olduğu merkezdeki görevliler hatayı fark edince Azizi’den hastaneye gidip kontrol yaptırmasını istedi. Tetkikler sonucunda her şeyin yolunda olduğunu anlatan Azizi, Sadece çok hafif yan etki hissettim. Bir de aşının yapıldığı noktada kızarılıklık ve acı var” diye konuştu.

Azizi, aşının iki doz yapıldığını anımsatarak, "Sanırım ilkinde dört doz olsam da üç hafta sonra bir doz daha olacağım" dedi.

İsrail’deki ulusal aşılama programı kapsamında sağlık çalışanları ve 60 yaş üstüne öncelik verildi. Sağlık Bakanı Yuli Edelstein, dün, iki günde 30 bin kişinin aşılandığını açıkladı.

covid corona aşı brezilya sinovac pfizer biontech adı belli oldu adı ne comirnaty coronavac faz faz-3 3. faz ek süre israil israilli yahudi eczacı doz 4 doz dört doz yapıldı